Bursa’nın Mudanya ilçesinde etkili olan yağış sonrası bir sitenin istinat duvarı çöktü. Büyük bir gürültüyle yaşanan olayda bina sakinleri panik yaşarken, 2 blok tedbir amaçlı tahliye edildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Olay, Halitpaşa Mahallesi Tahtalı Park Evleri D Blok’ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki beton istinat duvarı, şiddetli yağışın etkisiyle yandaki sitenin üzerine devrildi.

DEPREM SANIP DIŞARI KAÇTILAR

Çökme sırasında oluşan büyük gürültü nedeniyle site sakinleri deprem olduğunu zannetti. Panik yaşayan vatandaşlar kendilerini hızla dışarı attı.

2 BLOK TAHLİYE EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde çöken duvarın sitenin iki katını kapladığı belirlendi. Olası risklere karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, 2 blok tedbir amaçlı tahliye edildi.

ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, 2 araçta maddi hasar oluştu. Bölgede zaman zaman taş parçalarının düşmeye devam ettiği ve yeni kopmaların yaşanabileceği öğrenildi.

BAŞKANDAN AÇIKLAMA

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgede etkili yağış olması nedeniyle istinat duvarı çöktü. Ekiplerimiz sahada şu anda görev yapıyor. Çok şükür can kaybı yok fakat araç ve evlerde hasar var. Şu anda 2 blok tahliye edildi." ifadelerini kullandı.

İstinat duvarı çöktü! Binalar tahliye edildi

 

Kaynaklar:
IHA