Bursa’nın Kestel ilçesinde, Uludağ’ın eteklerinde bulunanKüreklidere Şelalesi’nde yürüyüş yapan 49 yaşındaki N.A., şelale kenarında dolaştığı sırada dengesini kaybedip yaklaşık 70 metrelik uçuruma düştü. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda ağır yaralanan kadın, ekiplerin çalışması sonucu ulaşıldığında yaşamını yitirmişti.

OLAY ULUDAĞ’IN ETEKLERİNDE MEYDANA GELDİ

Olay, saat 18.30 sıralarında Kestel ilçesi Derekızık Mahallesi sınırlarındaki Küreklidere Şelalesi bölgesinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, N.A. isimli 49 yaşındaki kadın, şelalenin kenarına yakın bir noktada yürürken ayağının kayması sonucu dengesini yitirdi.

N.A., kayalık ve dik bölgede tutunamayarak yaklaşık 70 metre yükseklikten aşağıya yuvarlandı. Çevrede bulunanların durumu fark etmesi üzerine olay yerinden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu.

AFAD, JANDARMA, AKUT VE İTFAİYE SEVK EDİLDİ

İhbarın ardından bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Jandarma Komutanlığı, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri yönlendirildi. Sarp ve ormanlık yapısıyla bilinen Küreklidere Şelalesi çevresine ulaşımın güç olması nedeniyle ekipler bölgeye kontrollü şekilde ilerledi.

Kurtarma çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve 3 asayiş timi, AFAD’dan 2 ekip, AKUT’tan 2 ekip ile itfaiyeden 2 araç ve 2 ekip katıldı. Ekipler, kayalık ve kaygan zeminde halatlar ve özel ekipman kullanarak aşağıya iniş yaptı.

49 YAŞINDAKİ KADIN OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Yoğun çabanın ardından N.A.’ya ulaşıldı. Bölgeye yönlendirilen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde 49 yaşındaki kadının hayatını kaybettiğini belirledi. İlk tespitlere göre, kadının düşme sonucu ağır darbe aldığı ve olay yerinde yaşamını yitirdiği değerlendirildi.

N.A.’nın cansız bedeni, jandarma, AFAD, AKUT ve itfaiye personelinin koordineli çalışmasıyla bulunduğu noktadan çıkarıldı. Zorlu arazide sedye ve halat sistemiyle yukarı taşınan cenaze, sağlık ekiplerine ve ilgili birimlere teslim edildi.

KÜREKLİDERE ŞELALESİ’NDE İNCELEME YAPILDI

Olay yerinde jandarma ekipleri tarafından çevrede ve düşüş noktasında inceleme gerçekleştirildi. Ekipler, kaza anına ilişkin bilgi toplarken, tutanak hazırladı. N.A.’nın kimlik bilgileri ve yaşının 49 olduğu resmi kaynaklarca doğrulandı.

Uludağ’ın eteklerinde doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık için sıkça tercih edilen Küreklidere Şelalesi bölgesinde, özellikle kayalık ve ıslak alanlara yakın bölgelerde dikkatli olunması gerektiği hatırlatılıyor. Yetkililer, bölgedeki incelemelerin ardından olaya ilişkin resmi prosedürü sürdürdü.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Olay nerede meydana geldi?

Olay, Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Derekızık Mahallesi sınırları içinde, Uludağ’ın eteklerinde bulunan Küreklidere Şelalesi mevkiinde meydana geldi.

Kaç metre yükseklikten düşüldü?

49 yaşındaki N.A.’nın, şelale kenarında yürürken ayağının kayması sonucu yaklaşık 70 metre yükseklikten uçuruma düştüğü bildirildi.

Olay yerine hangi ekipler sevk edildi?

Bölgeye İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve asayiş timleri, AFAD ekipleri, AKUT Arama Kurtarma Derneği ekipleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi.