Musavvat Dervişoğlu, bir program kapsamında İnegöl’ü ziyaret etti. İstanbul merkezli programı öncesinde Eskişehir’e uğradığını belirten Dervişoğlu, ardından İnegöl’de parti teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi
Ziyaret sırasında eski ve yeni ilçe başkanları ile belediye başkan adayının da hazır bulunduğu öğrenildi. Dervişoğlu, İnegöl’ün mevcut durumu hakkında bilgi aldıklarını ve dünden bugüne yaşanan gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.
SANAYİ VE LOJİSTİK VURGUSU
İnegöl’ün önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu belirten Dervişoğlu, ilçede üç organize sanayi bölgesinin bulunduğunu hatırlattı. Ancak bazı eksikliklerin devam ettiğini dile getirdi. Bölgenin bir lojistik merkeze ihtiyaç duyduğunu daha önce de ifade ettiklerini belirten Dervişoğlu, ihracat potansiyelinin artırılması için serbest bölge kurulmasının gündeme alınması gerektiğini söyledi.
Yenişehir Havaalanı’nın daha aktif kullanılması halinde ticaret hacminin güçlenebileceğini belirten Dervişoğlu, ekonomik tedbirlerle ihracat yapan firmaların önünün açılabileceğini kaydetti.
YEREL YÖNETİMLER ARASINDA UYUM MESAJI
Ziyarette yerel yönetimlere ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. Parti temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre, İnegöl Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki uyum sorununa dikkat çekildi. İki belediye arasında daha senkronize bir çalışma yürütülmesinin vatandaşlara olumlu yansıyacağı ifade edildi.
Dervişoğlu, parti yöneticileriyle birlikte köy ziyaretleri ve saha çalışmalarının sürdüğünü, sivil toplum kuruluşlarından yerel sorunlara dair kapsamlı bilgiler aldıklarını belirtti. Her bölge için ayrı projeler geliştirilmesi amacıyla parti bünyesinde çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
“SİYASETİN SAYGINLIĞI KORUNMALI”
Konuşmasında siyaset kurumuna yönelik değerlendirmelerde de bulunan Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan bazı gelişmelerin kamuoyunda güven kaybına yol açtığını ifade etti. Demokrasinin değerinin, faziletli siyasetçilerle güçleneceğini belirten Dervişoğlu, siyasetçilerin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.
İnegöl’ün il olması yönündeki geçmiş söylemlere de değinen Dervişoğlu, bu konuda değerlendirmelerin ülkeyi yönetme yetkisi çerçevesinde yapılabileceğini ifade etti.
Ziyaret, parti yöneticileri ve teşkilat üyeleriyle yapılan görüşmelerin ardından sona erdi.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!