Bursa’nın İznik ilçesinde kömür yüklü bir tırın kontrolden çıkarak akaryakıt istasyonuna girmesi sonucu, markette bulunan 54 yaşındaki Erdinç Cirit yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Olay, İznik’e bağlı Çakırca Mahallesi’nde, yol kenarındaki akaryakıt istasyonunda meydana geldi.
KÖMÜR YÜKLÜ TIR İSTASYONA GİRDİ
Edinilen bilgiye göre, Kutret K. (52) yönetimindeki 11 AAJ 500 plakalı kömür yüklü tır, seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Yoldan savrulan tır, hızla akaryakıt istasyonuna yönelerek önce sahadaki akaryakıt pompalarını devirdi.
Çarpmanın etkisiyle yan yatan tır, daha sonra istasyonun market bölümüne girdi. Kaza sırasında markette alışveriş yapan Erdinç Cirit ağır şekilde yaralandı. Market çalışanı İbrahim Y. ile tır sürücüsü Kutret K. da kazada yaralananlar arasında yer aldı.
1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri akaryakıt istasyonu çevresinde güvenlik çemberi oluşturarak yolu kontrollü şekilde trafiğe kapattı.
Sağlık ekipleri, olay yerinde yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Market içinde bulunan Erdinç Cirit’in tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı sürücü Kutret K. ile market çalışanı İbrahim Y. ise ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Hayatını kaybeden Erdinç Cirit’in cenazesi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından morga götürüldü. Akaryakıt istasyonunda ve markette hasar oluşurken, tırın çekilmesi için çalışmalar yürütüldü.
JANDARMA TAHKİKAT BAŞLATTI
Kaza sonrası jandarma ekipleri, akaryakıt istasyonunda ve çevresinde inceleme yaptı. Olayın nasıl meydana geldiğinin netleştirilmesi için tahkikat başlatıldığı bildirildi.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın