Şanlıurfa’da adliye binasında meydana gelen patlama şehirde büyük paniğe neden oldu. Adliye binasının bodrum katında gerçekleşen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre olayda bir kişi yaralandı.

PATLAMA ADLİ EMANET BÜROSUNDA MEYDANA GELDİ

Olay, saat 15.00 sıralarında Şanlıurfa Adliyesi’nin bodrum katında bulunan adli emanet bürosunda yaşandı. Henüz nedeni belirlenemeyen patlama sonrası adliye içinde kısa süreli panik yaşandı. Binada bulunan vatandaşlar ve personel hızla tahliye edildi.

BAKAN YILMAZ TUNÇ: “BİR ZABIT KÂTİBİ YARALANDI”

Patlamaya ilişkin ilk açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapıldı. Tunç, sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı:

“Urfa Adliyemizin adli emanet bürosunda saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Bir zabıt kâtibi bacağından yaralanmış olup bilinci açıktır.”

Bakan Tunç’un açıklaması yaralı sayısının 1 kişi olduğunu doğruladı.

YARALI SAYISI HAKKINDA VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Patlamanın ardından bazı kaynaklarda 4 yaralı olduğu iddia edilse de, Şanlıurfa Valiliği yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Valilik, olayda yalnızca bir kişinin yaralandığını kesin olarak bildirdi.

Yaralanan zabıt kâtibinin tedavisi hastanede devam ederken sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.