Gülistan Doku soruşturması kapsamında yaşanan son gelişmeler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Tunceli’de uzun süredir gündemde olan dosyada yeni bir adım atılması, hem yerel hem de ulusal düzeyde dikkat çekti. Özellikle kamu görevlilerine yönelik süreçlerin başlaması, soruşturmanın seyrine ilişkin beklentileri artırdı.
İçişleri Bakanlığı, Tunceli’de kaybolan Gülistan Doku dosyasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir karar aldı. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında iddialar üzerine inceleme başlatıldı. Bakanlık tarafından müfettiş görevlendirilirken, süreç resmi olarak başlatıldı.
SORUŞTURMA SÜRECİ BAŞLADI
Soruşturma kapsamında dikkat çeken gelişmelerden biri de Tuncay Sonel’in oğlunun gözaltına alınması oldu. Mustafa Türkay Sonel’in gözaltına alınmasıyla birlikte dosyada yeni bir aşamaya geçildi. Yetkililer tarafından yürütülen işlemlerin sürdüğü ve soruşturmanın kapsamlı şekilde devam ettiği bildirildi.
VALİLİK VE KAMU GÖREVİ GEÇMİŞİ
Tuncay Sonel, 1970 yılında Adana’da doğdu. Eğitim hayatına Adana’da başlayan Sonel, Adana Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı. 1992 yılında lisans eğitimini tamamlayan Sonel, aynı alanda yüksek lisans yaptı.
Meslek hayatına 1994 yılında kaymakam adayı olarak başlayan Sonel, Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yaptı. Ankara-Güdül, Gümüşhane-Köse, Kırklareli-Vize, Şanlıurfa-Birecik, Trabzon-Of, Konya-Seydişehir ve Balıkesir-Bandırma ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Ayrıca Kadıköy Kaymakamı olarak da görev aldı.
TUNCELİ VALİLİĞİ DÖNEMİ
13 Haziran 2017 tarihinde yayımlanan kararname ile Tunceli Valiliği görevine atanan Tuncay Sonel, bu görev süresince çeşitli sosyal projeler yürüttü. Kamu kurumlarıyla koordinasyon içinde yürütülen çalışmalar ve halkla iletişimiyle dikkat çekti. Daha sonra İçişleri Bakanlığı bünyesinde müfettiş olarak görev aldı.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!