Uludağ’da kızak kazası sonrası dere yatağına savrulan bir tatilci, ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Kış turizminin yoğun yaşandığı bölgede meydana gelen olay, tatilciler arasında kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu.
Olay, öğle saatlerinde Uludağ’da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kızakla kayan bir tatilci, kontrolünü kaybederek dere yatağına uçtu. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
ZORLU ŞARTLARDA MÜDAHALE
İhbar sonrası olay yerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri yönlendirildi. Zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, dere yatağına inerek mahsur kalan vatandaşa ulaştı.
SAĞLIK KURULUŞUNA SEVK EDİLDİ
Mahsur kaldığı yerden çıkarılan tatilci, ilk müdahalenin ardından en yakın sağlık kuruluşuna sevk edildi. Vatandaşın sağlık durumuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
Uludağ’da kış sezonunun devam ettiği ve bölgede yoğunluğun sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, kızak ve benzeri aktivitelerde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!