Başkan Özkan, hızlı tren hattının 2 durağının Karacabeyden geçeceğini hatırlatarak, projenin yük ve yolcu taşımacılığında Karacabeyi pek çok ilde olmayan ulaşım imkânlarına kavuşturacağını söyledi. Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli yüksek standartlı demiryolu hattının Bursadan Osmaneline kadar olan kısmının 2023e kadar tamamlanmasının beklendiğini ifade eden Özkan, tren hattının 2 durağının Karacabeyden geçeceğini anımsatarak, projenin yük ve yolcu taşımacılığında Karacabeyi pek çok ilde olmayan ulaşım imkanlarına kavuşturacağını söyledi.
İstanbul-İzmir otoyolunun bağlantı noktasında yer alan Karacabeyin limanlara yakınlığı, hızlı trene ev sahipliği yapacak olması, ülkemizin iki önemli metropolüne en fazla 2 saatlik mesafede oluşu gibi faktörlerin etkisiyle son derece stratejik bir mevkide olduğunu vurgulayan Başkan Ali Özkan, Devletimizin, Türkiyeyi demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda sürdürdüğü hızlı tren projelerinin önemli ayaklarından biri, Karacabeyimizin de içinde yer aldığı Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattı. Bu projeyle ilgili çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. TEKNOSABta yük ve yolcu durağı olarak yer alacak olan tren hattının ikinci yolcu durağı ise Taşlık Mahallesinde olacak. Karacabey, sahip olduğu coğrafî avantajlarıyla son derece stratejik bir konumda yer alıyor. Tüm bu yatırımlar dikkate alındığında inşallahKaracabeyi çok güzel günler bekliyor dedi.
Öte yandan Başkan Özkan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından 30 Temmuz saat 10.00da çevresel ve sosyal etki değerlendirme ve arazi edinimi süreçleri kapsamında TEKNOSABda halkı bilgilendirme toplantısı yapılacağını açıkladı.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın