1. Kadına Destek Festivali Coşkuyla Başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
1. Kadına Destek Festivali Coşkuyla Başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Tem, 2019 / Cmt 12:02
/ 2.348 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin İnegöllü Hanımlar Grubuyla birlikte hayata geçirdiği 1. Kadına Destek Festivali, Cuma günü gerçekleştirilen coşkulu açılışla start aldı. 3 gün sürecek festivalde, kadın girişimcilerin tekstilden gıdaya, kozmetikten el sanatı ürünlerine kadar birçok farklı alanda ticaretini gerçekleştirdiği ürünleri, 105 stantta ilçe halkının beğenisine sunuldu.

Sosyal belediyecilik anlamında şehrin tüm kesimlerine fayda sağlayacak projelerle hem bireylerin kişisel gelişimine katkı sunan hem de aile ekonomilerini destekleyecek çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, sosyal medyada bulunan İnegöllü Hanımlar Grubu işbirliği ile Kadına Destek Festivali düzenledi. Bu yıl ilk kez yapılan festivalde, grup üyesi bayanlar Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde kurulan stantlarda ürünlerini sergiliyor.

1 BUÇUK YILLIK EMEK, FESTİVALLE TAÇLANDIRILDI
3 gün sürecek olan festivalin açılış töreni, Cuma akşamı 19.00’da gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve meclis üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisiyle başladı. Ardından İnegöllü Hanımlar Grubu kurucu ve yöneticilerinden Melek Yıldırım kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. İnegöl’de bu alanda bir ilki gerçekleştirmiş olmanın gururu ve heyecanını yaşadıklarını kaydeden Yıldırım, “Yaklaşık 1 buçuk yıl önce kadın girişimcilerimizi desteklemek amacıyla sosyal platformlarda kurmuş olduğumuz İnegöllü Hanımlar Grubunun amacına ulaşmış olmasından dolayı ben ve arkadaşlarım apayrı bir heyecan yaşamaktayız. Bugüne kadar belli aralıklarla yapmış olduğumuz tanışma ve dayanışma toplantılarımız, kadın girişimcilerimizi destekleme programlarımız, sosyal projelerimiz ve devamında grup yöneticilerimizle gerçekleştirdiğimiz tanıtım ve reklam faaliyetlerimizi böyle bir festivalle taçlandırmış olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi. Melek Yıldırım, konuşmasının sonunda kendilerine destek veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel başta olmak üzere tüm sponsorlara teşekkür etti.

FESTİVALİ DÜZENLEMEKTEKİ AMACIMIZ HER ALANDA KADINI DESTEKLEMEKTİR
Ardından İnegöllü Hanımlar Grubu kurucu ve yöneticilerinden Ayşe Ergene sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. “Biz inanıyoruz ki kadının güçlü olduğu bir ülkede; ailede, toplumda, ekonomide güçlü olur” sözleriyle konuşmasına başlayan Ergene, “Bu bağlamda İnegöllü Hanımlar olarak hedefimiz kadınlarımızın iş gücüne katılımını ve kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmaktır. Bu gün de burada bunun en somut adımı olan 1. Kadına Destek Festivalimizi gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Unutmayalım ki ne kadar çok kadının ekonomiye, çalışmaya ve hayatına katkısı söz konusu olursa, o ülkenin gelişmişlik seviyesi de aynı derecede artar. Bizlerin bu festivali düzenlemekteki amacı her alanda kadını desteklemektir” ifadelerinde bulundu.

DOĞUMDAN ÖLÜME BELEDİYECİLİK
Ardından Belediye Başkanı Alper Taban sahneye davet edildi. Burada kalabalığa hitaben bir selamlama konuşması yapan Alper Taban, “Bugün bir yeniliği, bir ilki başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. Burada aslında pek çok faydayı hedefliyoruz. Yerel yönetimler dediğimiz zaman genelde akla gelen altyapı ve üstyapı faaliyetleri oluyor. Ancak biz bu şehirde tüm bireyleri önemsiyoruz. Çocuk dünyaya geliyor, bizler ailelerimizi ziyaret ederek tebrik ediyor bu sevinçlerine ortak oluyoruz. Hayat döngüsü içerisinde bir de ölüm var. Ölümle beraber de vefat eden kişinin defin hizmetlerinden başlayarak aileye taziye sunmacasına kadar doğum ve ölüm arasındaki her aşamada belediyeyi görüyoruz” dedi.

KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY GÜZELLEŞİYOR
Bireyleri ve bireylerin kişisel gelişimini önemsediklerine de vurgu yapan Taban, şöyle devam etti: “İşin ekonomik ve ticari boyutunu önemsiyoruz, aileleri önemsiyoruz. Çünkü eğer bireyi güçlü tutabilirsek, daha mutlu insanları şehrimizde görüyor olacağız. Tabi bireylerin içerisinde hanımefendilerin yeri çok daha ayrı. Bakıyorsunuz bayan anne rolünde, ticaret hayatında, ev hanımı… Hayatın her aşamasında hanımefendileri görüyoruz. Ve gerçekten hanımefendilerin elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini görüyorsunuz. Dolayısıyla biz hanımefendilerin aile hayatına ve ekonomik hayatlarına katkı ve destek verebilmek adına burada gördüğünüz İnegöllü Hanımlar Grubuyla birlikte destek olmak istedik. Aslında projenin doğuşu, fikri tamamen onlara ait.”

105 STANTTA 105 AYRI GİRİŞİMCİ KADIN
“Bizler kapımızı çalan hiç kimseyi geri çevirmiyoruz. Burada bir ganimet falan da dağıtmıyoruz. Ancak vatandaşımızdan bizlere aktarılan payları yine en doğru şekilde vatandaşlarımıza döndürmek istiyoruz. Onlar da daha önce bu tür organizasyonların içerisinde yer aldılar. Bu defa biraz daha detaylı ve kapsamlı, el emeği ürünlerinden tutun da gıda, tekstil gibi pek çok alanda hanımefendilerin hazırladığı ürünleri burada sergilemek istediler. Bizler de bu imkanı oluşturabilmek adına adımlar atmaya çalıştık. Ben böyle bir düşünce içerisinde olmalarından ötürü ve diğer hanımefendilere destek olabilme gayretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Hayatta hiçbir zaman tek başımıza değiliz. Etrafımız, çevremiz, komşularımız, iş hayatımız ve benzer şekilde ilişkilerimiz devam ediyor. Faydalı olmak zorundayız. Birbirimize destek olmak zorundayız. Onlar da sosyal medyanın gücünü kullanarak büyük bir kitleyi temsil eder duruma geldiler. Dolayısıyla bugün burada o gruptaki üyelerin de gücü ve desteğini alarak bugün burada yaklaşık 105 standın kurulması noktasında büyük bir organizasyona döndürdüler. Bunun farklı günlerde ve farklı dönemlerde şehrimizde tekrarlarını yapabiliriz, geliştirebiliriz. Buradan çıkan sonuçları da mutlaka değerlendirerek kendimizi geliştireceğiz. Sizlerin de fikir ve önerilerini önemsiyoruz. Festivalimiz 3 gün sürecek. Burada bir konserimiz olacak. Pazar günü son bulacak bir etkinliğe imza atmış oluyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 1. Kadına Destek Festivalinin açılışı gerçekleştirildi. Ardından Protokol üyeleri tek tek tüm stantları gezerek hayırlı işler dileklerini iletti. Açılış töreni sonrası festivalin ilk gecesine özel Grup Turbulance konseri gerçekleştirildi. Geç saatlere kadar süren konsere de ilgi yoğun oldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.