1 Nisan şakası nasıl ortaya çıktı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
1 Nisan şakası nasıl ortaya çıktı?
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Mar 2023 / Cum 17:30
/ 1.650 Kez Okundu
| |

Her yıl 1 Nisan Şaka Günü olarak tüm dünyada çeşitli şakalarla kutlanmaya devam ediyor. Yakınlarına ve çevresindekilere şaka yapmak isteyen kişiler 1 Nisan şakaları ile ilginç anların yaşanmasını sağlıyor. Peki, 1 Nisan Şaka Günü nasıl ortaya çıktı? 1 Nisan'da neden şaka yapılıyor?

Dünyanın hemen her ülkesinde gelenekselleşmiş olarak 1 Nisan şakaları yapılmaya devam ediyor. Şakanın dozunu abartanlar istenmedik sonuçlar ortaya çıkarsa da masum şakalar eğlenceli anların yaşanmasını sağlıyor.

Peki, bu günün tarihinde neler yer alıyor?

Farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler içeren 1 Nisan Şaka Günü, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Antik Roma'da Hilarya adıyla benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır. İnsanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir.

1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.