10 Mahalleye Ceviz Soyma Makinesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Mahalleye Ceviz Soyma Makinesi
01 Eki 2018 / Pzt 16:36
/ 6.205 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 10 kırsal mahalleye ceviz soyma makinesi dağıttı. Makineler muhtarlara düzenlenen törenle teslim edildi.

Sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri de olan İnegöl’de tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçinin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için kırsal kalkınmaya yönelik desteklemeler sürüyor. İnegöl Belediyesi, kırsal kalkınma hedefi doğrultusunda bugün 10 adet ceviz soyma makinesinin dağıtımını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıllarda 44 kırsal mahalleye Ceviz Soyma Makinelerini dağıtımı yapılmıştı. Bugün de İnegöl Belediyesi şantiyesinde 14.00’da düzenlenen törende; Akbaşlar, Bahçekaya, Çayyaka, Doğanyurdu, Dömez, Eskiköy, Gülbahçe, Saadet, Soğukdere ve Hacıkara mahallelerinin muhtarlarına ceviz soyma makineleri takdim edildi.

DEVLET MİLLET EL ELE
Teslim töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Göreve geldiğimiz günden bu güne her konu başlığını titiz bir şekilde inceleyerek biz bu konuda nasıl faydalı olabiliriz noktasında düşündük. Tarım da bunlardan biri. Ülkemizde de gerçekten tarımın arzu edildiği noktaya gelebilmesi adına, çiftçilerimizin bundan gerektiği ölçüde istifade edebilmesi adına; desteklemeler, yeni projeler, fuarlar, ürün toplama merkezleri gibi desteklemeler verilmeye çalışıldı. Büyükşehir Belediyemizin verdiği destekler var, İnegöl Belediyemizin verdiği destekler var ama burada bir gaye var, çiftçimizin yanında olabilmek ve onların daha iyi üretim yapmaları. Ayrıca ürünlerini daha yüksek fiyatlarla satarak aile refahlarını arttırabilmek gibi bir hedefimiz vardı. Son dönemde de yine bir tarım fuarı gerçekleştirdik. Bunları yaparken de daha iyi, daha doğru neler olması konusunda da sürekli sorguluyoruz. Şehrimizde çiftçilerin özellikle depolama ve pazarlamayla ilgili sorunlarının ve sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Sadece bu da değil tabi ama bizim biraz daha işin depolama, beraberinde iç ve dış pazarda pazarlanması gibi bir çalışmamız var sürdürdüğümüz. Şunu arzu ediyoruz; devlet millet el ele. İnşallah eksiklerimizi görelim ve bunları bir an önce giderelim. Nasıl ki gelişmiş ülkelerde çiftçiler en ideal tarımı gerçekleştiriyorsa, en ideal ürünü yetiştiriyorsa biz de onlardan geri kalmayalım. Biz de onlardan daha iyisini başarmanın yolu ve yöntemini ortaya koyalım istiyoruz” dedi.

Bugün ceviz soyma makinelerinin dağıtımı için bir araya geldiklerini ifade eden Taban; “Geçmişte Büyükşehir Belediyemiz destekleriyle bu makineleri dağıtmıştık, bugün de İnegöl Belediyesi olarak sizlerle buluşturalım istedik. İnşallah faydalı olacağını düşünüyorum. Laf olsun diye bir şeyi yapmamak lazım. Gerçekten ihtiyaç karşılık buluyorsa bu bizi ziyadesi ile mutlu eder. Aksi takdirde bir şeyler yapmışsın ama faydası olmamış, bunu da kıymeti yok. Ben inşallah bu ceviz soyma makinelerinin sizler tarafından karşılık bulmasını umut ediyorum” diye konuştu.

ORTAK AKIL VURGUSU
Taban, ortak akıl vurgusu da yaptığı konuşmayı şöyle tamamladı: “Bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımıza şunu söyledik. Lütfen; fikirlerinizi, önerilerinizi, eleştirilerinizi eksik etmeyin. Bunları bizimle paylaşın. Çünkü tarımı konunun muhataplarıyla konuştuğumuz için bu konuda söz sahibi sizlersiniz. Bizlere bu konuda öneriler verin, fikir verin. Daha hızlı yol almak, kaynaklarımızı daha doğru kullanmak istiyorsak bunu yapmamız lazım. Bu sinerjiye dönüşür. İnşallah biz de bunun karşılıklı olduğunu gördükçe mutlu oluruz.”

Konuşma sonrası ceviz soyma makineleri mahalle muhtarlarına takdim edildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.