100 bin TL'ye çalışacak eleman arıyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
100 bin TL'ye çalışacak eleman arıyorlar
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Eki 2023 / Sal 10:14
/ 12.586 Kez Okundu
| |

Türkiye inşaat sektöründe yaşanan yetişmiş eleman eksikliği, maaşlarda rekor artışlara yol açıyor. İşçi ve kepçe operatörü maaşları 100 bin TL'ye ulaşırken, sektördeki işgücü açığı 500 bini aşmış durumda.

Türkiye inşaat ve hazır beton sektöründe yetişmiş işçi ve eleman bulma sorunu her geçen gün büyüyor. Bu açığın 500 bin kişiyi aştığı belirtiliyor. Sektördeki eleman sıkıntısı, ücretlerin artışına sebep oluyor. İnşaat sektöründe günlük yevmiyeler 2 bin TL bandına ulaşırken, kepçe operatörü maaşlarının 100 bin TL’yi aştığı vurgulanıyor.

Yetişmiş Elemanların Yurtdışı Göçü

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, meslek içi eğitim çalışmaları kapsamında 20 bin kişiye eğitim verdiklerini ancak çoğunun yurtdışına gittiğini belirtiyor. Işık, "Eleman açığımız büyüyor" diye ekliyor.

"Kepçe, vinç operatörü maaşlarının 100 bin TL’nin üzerine çıktığını belirten Işık, buna rağmen çalışan bulamadıklarına dikkat çekti."

Türkiye'nin Dünya Sıralamasındaki Yeri

Yavuz Işık, Türkiye'nin hazır beton sektöründe dünyanın üçüncü büyük üreticisi olduğunu ve Avrupa'da kalite ve hacim olarak birinci sırada bulunduğunu açıklıyor. Hazır beton sektörünün yıllık cirosunun 6 milyar doların üzerinde olduğu ve üretiminin büyük bir kısmının ihraç edildiğine dikkat çekiyor.

Deprem Riskine Karşı Alınan Önlemler

Yavuz Işık, Türkiye'nin ciddi deprem riski altında olduğuna ve her yıl en az 300 bin konutun yeniden dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Deprem performans analiz merkezinde yapılan çalışmalarla, binaların depreme dayanıklılığının tespit edildiğini belirtiyor.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.