%100 yerli otomobil
27 Eki 2018 / Cmt 12:37
/ 6.844 Kez Okundu
| |

Türkiye’de yerli imkânlarla elektrikli araç yapılabileceğini göstermek için İnegöl’de elektrik işi yapan bir kişi, yüzde yüz yerli parçalarla elektrikli araç üretti. ‘Gezenti’ ismi verilen klasik otomobil, 50 kilometre hıza ulaşırken, tek şarjla 100 kilometre yol kat edebiliyor.

Hasan Ünlüaslan birlikte çalıştıdığı Elektrik Teknisyeni Hakan Tezcan ile birlikte elektrikli yerli araç üretti. Fuar alanı girişinde görücüye çıkan araç, yerli ve yabancıların ilgi odağı oldu. Dizaynıyla 1900’lü yıllarda kullanılan araçları anımsatan otomobilin fiyatı ise 55 bin TL.
 
Hasan Ünlüaslan, hobi olarak bu işe başladıklarını ifade ederek, “Türkiye’de yerli elektrikli araç konusunda abartılı bir süreç geçiriyoruz. Bunun çok da abartılmayacağını, yerli imkanlarla yapılabileceğini gördük. Bunu da ispatlayalım dedik. Hem ekonomimize katkısı olsun hem de bu işin İnegöl imkanlarıyla yapılabilirliğini gösterdik. 3 seri araçla piyasaya çıkmaya karar verdik. Bu otomobil muadili bir araç değil. Bunun segmendi gezi, tur aracı olarak düşünülmüş. Turistik alanlarda kullanılabilecek, payton muadili bir araç. Araç, 50 kilometre hıza ulaşabiliyor. İçerisinde kullanılan malzemeler ve aküler tamamen yerli. Bir şarjla 100 kilometre yol kat edebiliyor. Bu aracımıza ‘Gezenti’ adını verdik. 3 segmentli araçlarımızla bu işe devam etmek istiyoruz. Bu araçlarımız tamamen el yapımı. Üretim süreci 15 ila 45 gün arasında tamamlanabiliyor. Gezenti aracımızın fiyatı 55 bin TL. Pazarcı adını verdiğimiz aracımız 45 Bin tl, 3 tekerlekli aracımız ise 33 bin TL. Tüm parçalar yerli olduğun için bir yere bağımlılığımız yok” diye konuştu.
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.