1299 Adımla Geleceğe Yürüdüler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
1299 Adımla Geleceğe Yürüdüler
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eyl 2019 / Çar 18:40
/ 606 Kez Okundu
| |

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında DOSTUM Merkezinde “Geleceğe 1299 Adım” sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Gölet etrafında Osmanlının kuruluşuna ithafen 1299 adımda tamamlanan yürüyüş gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Cesaretini Doğaya Göster sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Yeniceköy Mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tesislerinde gerçekleştirilen yürüyüşe Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları ve Spor Lisesi öğrencileri katılım gösterdi.

Sabah 10.00’da yapılan yürüyüşte, 1300 metre uzunluğundaki gölet etrafındaki parkurda Osmanlı’nın kuruluşuna ithafen “Geleceğe 1299 Adım” sloganı kullanıldı. Yürüyüş öncesi öğrencilere yönelik konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Biliyorsunuz 16-22 Eylül tarihleri Avrupa Hareketlilik Haftası olarak planlanmış. Ülkemizde toplamda 1389 belediye var. Bunların içerisinde bizim de yer aldığımız 52 belediye bu sürece dahil olduk. 52 belediye bu işi önemsediğini ifade ederek sürece entegre oldu. Aslında yapmaya çalıştığımız; bugün itibariyle zamanımızı alan çok fazla etken var. Bunlardan nasıl kurtulup daha hareketli bir hale gelebiliriz, sağlıklı bir yaşam için büyüyen şehirlerin sorunları arasında da yer alan trafik konusuna nasıl katkı sağlarız noktasında bugün harekete geçiyoruz. Bu etkinliklerin farkındalık oluşturması adına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Pazartesi günü başlayan bu sürecimiz hafta sonuna kadar devam edecek. Sağlık her şeyden önemli... Sağlıklı bireyler olursa sağlıklı bir toplum oluşur. Biz vatandaşlarımızı önemsiyoruz ve onları da hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

DOSTUM TANITILDI
Yürüyüş sonrası Spor Lisesi öğrencilerine DOSTUM tanıtıldı. Ayrıca öğrenciler okçuluk sporu hakkında uygulamalı kısa bir eğitim de aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.