15 Taksici Bir Kulübeye Mahkum Edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
15 Taksici Bir Kulübeye Mahkum Edildi
31 Ara 2015 / Per 18:07
/ 1.620 Kez Okundu
| |

Devlet Hastanesi önünde bulunan taksi durağında faaliyet gösteren taksiciler, kooperatife tepkili. Kendilerine sahip çıkmadığını ifade eden taksici esnafı, 2 yıl önce kooperatif tarafından verilen durak sözünün artık yerine getirilmesini istiyor.

İnegöl’de taksi duraklarının tek tip hale getirilerek taksicilere daha nezih ortamlarda hizmet sunma imkanı sağlanırken, aynı zamanda şehrin estetiğine uygun durak binaları da yapılarak atıl vaziyetteki durakların kötü görüntüsünden temizlenmesi sağlanmıştı. Yeni Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte bu bölgede oluşan durak ihtiyacı, geçici olarak konulan bir kulübe ile sağlanmaya başladı. İçerisinde elektrik, su ve telefon bulunmayan durak konduktan sonra, kooperatif yeni durak için hiçbir çalışma yapmadı.

TAKSİCİ ESNAFININ CANINA TAK ETTİ

İçerisinde ısıtıcı dahi bulunmayan ve tüpe bağladıkları ısıtıcı ile soğuk havalardan korunmak zorunda kalan taksiciler, kooperatifin bu tutumuna tepkili. 3 kişinin güçlükle sığdığı durakta 15’e yakın taksicinin bulunduğu ifade edilirken, ayrıca araçlar da sokaklara park edilmek zorunda kalıyor. Kooperatifin üyelerinin sorunlarına gereken önemi vermediğini iddia ede taksiciler, yönetime seslenip “Artık verdiğiniz sözleri tutun” mesajı gönderdi.

2 YILDIR VERDİKLERİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMİYORLAR

Taksici esnaflarından Mesut Ekren, hastane durağında kooperatif yönetiminin ilgisizliğinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Ekren, “Mağduriyetimiz belli. 15 taksici burada elektriksiz, sobasız, lavabosuz, çeşmesiz, çevre kirliliği yapan bir kulübede işlerini ifa etmeye çalışıyorlar. Buna mevcut Kooperatif Başkanının el atmasını istiyoruz. 2 yıldır verdiği sözü yerine getirmiyor. Buraya durak yapılacağını söyledi, belediyeden yer temin ettik dedi. Ama durak 2 yıldır yapılmıyor. Bu taksicilerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

MAĞDUR DURUMDAYIZ

Isıtması ve elektriği olmayan durakta ikinci kışa girdiklerini hatırlatan Mesut Ekren, “Bu burada gördüğümüz ikinci kış. Soğuklarda mücadele edip vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Ancak mevcut Başkandan şuana kadar hiçbir gayret ve çalışma, dayanışma, yardımlaşma göremedik. Mağdur durumdayız” diye konuştu.

Taksici esnafı, kooperatifin harekete geçip bir an önce yeni durağın yapılmasını istiyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.