15 tatil uzatıldı mı?
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Şub 2024 / Paz 10:43
/ 14.812 Kez Okundu
| |

15 tatil uzatıldı iddiası bir süredir gündemi meşgul ediyordu. Hatta ikinci dönemde online eğitime geçileceği de öne sürülmüştü. Bu noktada yeniden okul sıralarına dönmeye hazırlanan binlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile velileri MEB duyurularını yakın takibe alınmıştı. Konuyla ilgili araştırmalar sürerken İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) açıklama geldi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, 15 TATİL UZATILDI MI?

Öte yandan sosyal medyada 15 tatil ile ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Okullarda ikinci dönem açılmayabilir, 15 tatil uzatıldı, online eğitime geçilecek şeklindeki bu iddialar hızla yayıldı ve gündeme oturdu.

Havaların soğumasıyla birlikte artan grip vakaları ve son dönemde konuşulmaya başlayan JN1 varyantı okulların açılmama nedeni olarak gösterildi.

Ancak çok geçmeden bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

AÇIKLAMA GELDİ!

Konu hakkında resmi açıklama, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı bünyesinde, yalan haberle mücadeleye yönelik oluşturulan birim olan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi!

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatıldı" iddiası doğru değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı çalışma takvimi konulu genelgeye göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.