15 Temmuz 2016’da İnegöl’de neler yaşandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
15 Temmuz 2016’da İnegöl’de neler yaşandı
14 Tem, 2018 / Cmt 11:47
/ 29.551 Kez Okundu
| |

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yılında İnegöl’de neler yaşandığını ve sizler için derledik.

İnegöl’de darbe girişiminden ilk haberdar olan isim AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin oldu. Saat 22.20 gibi Kasım Efendi camisinde yatsı namazını kılan Hüseyin Şahin daha önceden belirlenen program için Kasım Efendi Caddesi üzerinde bulunan Manavlar Derneği’ni ziyaret edecekti. Camiden çıkan Şahin alelacele Caminin yanında bulunduğu iş yerine girerek telefon görüşmesinde bulundu.
Burada yaklaşık 10 dakikalık görüşmenin ardından hızlıca Manavlar Derneği’nin önüne gelen Şahin herkesin parti binası önüne gelmesi gerektiğini bir darbe girişimin olduğunu ifade etti.
Hüseyin Şahin ve yakın ekibi parti binasına geçerek hain darbe girişimi hakkında bilgi almaya çalışıyordu.

BÜTÜN TEŞKİLATIN TOPLANMASI İSTENDİ

O anları anlatan AK Parti 24, 25, 26. Dönem milletvekili Hüseyin Şahin “Camiden koşarak çıktım. Hemen Genel Başkan Yardımcımızı aradım. Saat 22,45 civarı. Ben partiye geçiyorum ne yapamam gerekiyor dedim. Hemen bütün teşkilatı topla dedi. Teşkilat Başkanımızı aradım. Partiye gidiyorsunuz, herkesi partiye çağırıyorsunuz diye talimat verdi” dedi.

DOMBRA MÜZİĞİ VERİN

Partide yaşananları da aktaran Şahin;
“İlk önce arkadaşlara şunu söyledim: Bütün köyleri arayın. Burada toplanalım. Haberlerde henüz bir darbe yazılmıyor. Tanklar köprünün bir bölümünü kapatmışlar. Sonra da ses düzenini getirin dedim.
 Recep Tayyip Erdoğan sözleriyle dombra müziği verin dedim. Sonra İlçe Başkanımız ve Belediye Başkanımız da geldi.

ÇALIŞIRKEN ÖĞRENDİ

Darbe girişimin başladığı saatlerde saat 22.00 sularında çalıştığını belirten dönemin AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel “O gece benim Bolu’dan tır ile ağaç geldi bana. Onları tomrukları biçtirmek için Mahmudiye Mezarlığı’nın orada boşalttıracaktım, kepçeciyi bekliyordum. O sırada İnegöl’de internet cafe işletmeciliği yapan Mehmet Yılmaz adından bir arkadaşım aradı. Hacı Adem darbe oluyor galiba dedi, tanklar köprüyü kapatmışlar dedi. Yanlışın olmasın dedim ama internette yazıyor “dedi.

İŞ ELBİSELERİYLE PARTİYE GEÇTİ

Haberi alır almaz dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı aradığını ifade eden Demirel “Başkanım dedim tanklar köprüye çıkmış, köprüyü kapatmışlar darbe oluyormuş dedim. Sen internetten anlarsın şunu bir araştırsana dedim kapattım. O sıra ben hala kepçeciyi bekliyorum kamyonun başında. O arada Ak Parti Bursa İl Başkanımızı aradım dedim başkanım darbe oluyormuş öyle bir söylenti var, evet adem başkan bir şeyler oluyor, sen hemen partiye git dedi. Ben oradan ağaçları falan bıraktım o sırada iş elbiseleri ile hemen partiye geçtim.”

30 BİN SMS GÖNDERİLDİ

“Daha Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız televizyona çıkmadan, herhangi bir açıklama yapılmadan biz 30 bin 575 üyemizin tamamına mesaj attık. Acil kodu ile herkesi demokrasiye davet etmek adına partimize bekliyoruz diye. Herhangi bir talimat almadan anlık bir karar verdik. Cumhurbaşkanımız daha televizyona yeni çıktığında bizim partimizin önünde mahşeri bir kalabalık vardı”

DARBE GİRİŞİMİNİ İLÇE BAŞKANINDAN ÖĞRENDİ

21.45 gibi evine geçtiğini ifade eden dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Cuma akşamı olması nedeniyle çok yorgundum. Evde yarı uykulu bir halde iken sanırım 22.15 gibi Ak Parti İlçe Başkanımız Adem Demirel aradı ve darbe girişinin olduğunu söyledi. Ben çocuk yaşlarda olsam da o zaman 1980 darbesini görmüş biriyim. Fakat darbe kalkışması sözünü ilk kez 15 Temmuz’da öğrendim. Çok şaşırdım. Darbeye teşebbüs eden birileri mi var? Kim, niçin böyle bir şeyi yapar? Evde eşofmanlarla dinleniyor olmam nedeniyle acilen üstümü giyindim.”

SİLAHINI YANINA ALDI

Aktaş “Hanıma ve kızıma benden haber bekleyin, kapıyı bilmediğiniz kimseye de asla açmayın gibi tembihlerde bulundum. Ayrıca silah taşımayı hiç sevmememe ve asla yanımda taşımamama rağmen olayın farklı boyutlara taşınabileceğini varsayarak silahımı yanıma aldım. İlçe Başkanımızı tekrar aradım. Milletvekili Hüseyin Bey’le ve bazı arkadaşlarla şu an partideyiz dedi. Kaymakam Beyi aradım, reis bey bir hareketlenme var konuya vakıf olmaya çalışıyorum irtibatta kalalım dedi. Zaten haber alıp partiye gelme süreci yani bu arada geçen zaman en fazla 15 dakikadır.”

TÜRKİYE’DE İLK SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI İNEGÖL’DEN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saat 00.24 sularında herkesi illerindeki meydan ve havalimanlarında toplanmaya çağırırken İnegöl’de ise saat 23.00 AK Parti İnegöl ilçe binası önünde yapılan açıklama sonrası yapılan haberlerle ilçe halkı şehir meydanında toplanmaya başlanmıştı.

İNEGÖL’DE YAKALANDI

Öte yandan darbe girişiminin bertaraf edilmesi sonrası kaçma girişiminde bulunan 3. Kolordu Komutanı Orgenaral Erdal Öztürk İnegöl’de bir köftecide mola verdiği sırada İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonrası gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

KENDİNİ ARACA KİTLEDİ

Darbe girişimine katıldığı iddiasıyla aranan Adana Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir,20 Temmuz günü, İnegöl polisin nefes kesen operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Binbaşı Demir, yakalanacağını anlayınca içinde bulunduğu İçişleri Bakanlığı'na ait aracın kapılarını kilitlemişti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.