15 Temmuz gecesini anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
15 Temmuz gecesini anlattı
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Tem, 2019 / Sal 12:58
/ 1.662 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz programında , 15 Temmuz gazisi Üzeyir Civan duygulandıran hikâyesini sahneden ilçe halkıyla paylaştı. Dinleyenler gözyaşlarını tutamazken, Üzeyir Civan ise metanetli duruşu ile takdir topladı.

15 Temmuz gecesi İstanbul’da darbecilere karşı direnirken sol kolunu kaybeden 15 Temmuz gazisi Üzeyir Civan programda ilçe halkıyla bir araya geldi.
Civan, 15 Temmuz gecesini anlatırken şu ifadeleri kullandı; O gece akrabalarımız ile yaptığımız istişare sonrası Sabiha Gökçen Havaalanına gitmeye karar verdik. Tuzla gişelerine geldiğimizde polis yolu kapatmıştı. Orada polis ile asker arasında çatışma oluyordu. O sıra silah sesleri susunca mevzi aldığım yerden çıktım ve askerlere doğru koşmaya başladım. Yapmayın bizler kardeşiz dedim. Asker kılığına girmiş 7-8 hain gördüm onları uyarmaya çalışıyordum o sıra hiç duymadığım kadar bir çınlama sesi duydum. Sol koluma sanki elektrik çarpmıştı, olayın sıcaklığı ile kolumdan vurulduğumun farkında değildim. Sol kolumu sadece bir deri parçası tutuyordu. Şimdi bu darbe girişimi bir tiyatro olabilir mi Allah aşkına 251 tane can gitmiş. Bu vatan hepimizin vatanı sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.