15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Tem, 2019 / Pzt 18:37
/ 1.025 Kez Okundu
| |

İnegöl Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği 15 Temmuz 2019 MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK GÜNÜ’nün 3.ncü Yıldönümü’nde yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 Temmuz, 248 şehit ve 2.196 gazisi ile halkın, MİLLİ İRADE’ye kast eden HAİN DARBE GİRİŞİMİ’ni topyekün olarak püskürttüğü günün adıdır. Milli şuurun tazeleneceği ve bekamıza bir kez daha sımsıkı sarılacağımız MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK GÜNÜ’nün 3.ncü Yıldönümü’nde, Dernek olarak biz de Belediye önündeki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndayız.
 
Bu millet 15 Temmuz’da, milli iradeye tahakküm edeceklere, kahraman ecdadın torunları olarak “Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” şuuruyla, geçmişte olduğu gibi, milli iradesine nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
 
Bu millet 15 Temmuz’da, İstiklâl Savaşı’nda olduğu gibi ve Gazi Meclisimizin duvarında yazıldığı gibi “Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir.” demiştir. Ve 248 şehidi ve 2.196 gazisiyle birlikte topyekün direnmiş ve gereğini yapmıştır.
 
Bilge kral Aliya İzzetbegoviç’in “Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” şeklindeki veciz sözünü hatırlatmak isteriz.
 
Bu veciz söz çerçevesinde, hafıza-i beşer nisyan ile malûl olmamalıdır… Dolayısıyla bizler, 15 Temmuz’da milli iradeye kast eden darbecileri hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Milli iradeye yapılan darbeyi, hiçbir zaman UNUTMADIK, UNUTMAYACAK ve UNUTTURMAYACAĞIZ. ÇÜNKÜ UNUTULAN DARBELER, TEKRARLANIR.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.