15 Temmuz’un en genç şehidi anısına sergi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
15 Temmuz’un en genç şehidi anısına sergi
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Ağu 2019 / Paz 13:46
/ 1.688 Kez Okundu
| |

İnegöl Gençlik Merkezi 15 Temmuz Şehidi Uhud Kadir Işık’ın anısına, gençlik merkezinde eğitimlere katılan üyelerin yapmış olduğu ürünlerin sergisi ve kapanış programı İnegöl Kent Müzesi’nde gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İnegöl Gençlik Merkezinin yaz boyunca gerçekleşen Gençlerle Bu Yaz etkinlikleri ve eğitimlerinin kapanış programı ve sergi açılışı 23 Ağustos Cuma günü İnegöl Kent Müzesinde gerçekleşti.
Gençlik Merkezinde aldıkları El Sanatları eğitimiyle birbirinden güzel ürünler yapan gençlerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergisi 3 gün boyunca Kent Müzesi sergi salonunda halka sunulacak.
 İnegöl kaymakamı Şükrü Görücü’nün katılımlarıyla sergi açılışı yapıldıktan sonra gençlerin hazırladığı program büyük bir beğeniyle izlendi.
Sergiyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İlçe Teşkilatı da beğenilerini ifade ederek gezdi.
Kapanış programına Bursa Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Mürsel Kaya’da katıldı. Program 15 Temmuz destanının en genç şehitlerinden Uhud Kadir Işık’a ithaf edilerek, onun anısına bir tiyatro gösterisiyle gerçekleşti. Şehidimizin ailesi de Ankara’dan gelerek programa katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, gençlik merkezi üyesi gençler İnegöl’ün manevi şahsiyetlerini canlandırdı. Ardından Hadis oratoryosu ve koro grubu izleyicilerden tam not aldı. Programın ithaf edildiği şehidimizin anısına oynanan tiyatro oyununda ise Uhud Kadir Işık’ın 15 Temmuz gecesi nasıl şehitliğe yürüdüğü gençlik merkezinde drama eğitimi alan gençler tarafından canlandırıldı.
İzleyicilerin duygu dolu anlar yaşadığı oyun sonrası kaymakam Şükrü Görücü programla ilgili ve özellikle şehidimizin anısına oynanan tiyatro ile ilgili değerlendirmede bulunarak gençleri tebrik etti. Gençlik Merkezi müdürü Recep Erdoğan'ın konuşmasının ardından şehidimizin annesi de izleyicilere hitap ederek özellikle gençlere önemli mesajlar verdi.
Görücü’nün 15 Temmuz Şehidi Uhud Kadir Işık’ın annesine plaket takdiminin ardından programı gerçekleştiren gençlerle ve gençlik merkezi personeliyle hatıra fotoğrafı çekildi.









Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.