17 Köyün Çöpünü Artık Belediye Topluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
17 Köyün Çöpünü Artık  Belediye Topluyor
 :
/ 1.171 Kez Okundu
| |

İnegöl’ün Büyükşehirler Yasası kapsamında önümüzdeki 2014 mahalli seçimleri ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil edilmesiyle beraber devreye girecek olan, tüm köylerin çöplerinin belediye tarafından toplanma uygulaması, İnegölde pilot bölge seçilen 17 köyle beraber erken başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin dün saat 11.00de Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar ile birlikte çöp toplama uygulamasının startını, İnegöl’e bağlı  Çeltikçi köyünde verdi. 
BELEDİYEMİZE EKSTRA BİR MADDİ YÜKÜ OLMAYACAKTIR
Uygulama ile alakalı bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerin ardından hayata geçecek olan Büyükşehir yasasıyla, şehirdeki birçok uygulama da değişecek. Bu değişiklikler arasında en çok merak edilen konulardan biri de mahalle statüsüne dönüşecek köylerde, belediye hizmetlerinin nasıl yapılacağı. Büyükşehir yasası gereğince köyler mahalle olduktan sonra köylerdeki çöpleri de belediye toplayacak. Bu uygulama öncesi İnegöl Belediyesi hem sistemi oturtmak, hem de uygulamanın nasıl yapılacağı yönünde bilgi sahibi olmak adına 17 köyde çöp toplama işlemlerinin ilkini bugün itibarı ile Çeltikçi köyünden başlatıyoruz” dedi.
Büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe gireceğini ifade eden Gülhan Şahin,  “Bu yasayla 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren artık köylerimizde mahalle statüsünde olacak. İnegöl Belediyesi Hamidiye, Mahmudiye, Cuma, Esentepe, Akhisar veya Huzur mahalleleriyle alakalı nasıl plan yapıyorsa, aynı planı şimdide Madende de, Orta köyünde de yapacak. 30 Mart 2014 tarihiyle beraber bu süreç başlıyor. Çöp toplama uygulaması öncesi pilot bölge seçilen 17 köyün (Çeltikçi, Karalar, Tokuş, Hamzabey, Boğazköy, Alibey, Orta, Hoca, Edebey, Kozluca, Bilal, Kulaca, Şipali, İsaören, Deydinler, Hasanpaşa, Yeniyörük Köyleri)  muhtarlarına çöplerin nasıl toplanacağı ve işleyişle ilgili geçtiğimiz günlerde Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlemiştik.  Toplantıda muhtarlarımız bilgilendirilmişti. İlk önce İnegölün mücavir alanında kalan köylerde uygulamayı başlatıyoruz. Bu köyler kendi imkânlarıyla çöp toplamaya çalışıyordu. 17 tane köyün evsel atıklarının Belediyemizce toplanması için gerekli tüm malzeme, ekipman, iş gücü ve benzeri giderleri Belediyemiz bütçesinden karşılanacaktır. Ancak köylerin çöpünün toplanma işi, mevcut çöp toplama ihalesi kapsamında olacağı için Belediyemize ekstra bir maddi yükü olmayacaktır" diye konuştu.
Bahse konu olan 17 tane köyün birçoğunun, şimdiye kadar muhtarlık bütçeleriyle bu konuya çözüm bulmaya çalıştığını hatırlatan Başkan Yardımcısı Şahin, "Bugün startını verdiğimiz bu çalışma, 2014 yılında yürürlüğe girecek olan Büyükşehir yasasından dolayı İnegöl ilçe sınırları içerisinde bulunan bütün köylerin mahalle olması arifesinde, köylerin çöplerinin toplanmasına bir hazırlık niteliğindedir. Belki ilk birkaç ay aksama olsa da, sistem işleyecek ve köy halkımız bu işten memnun kalacaktır” şeklinde konuştu.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.