18 kişilik arama kurtarma ekibi, eğitimden geçti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
18 kişilik arama kurtarma ekibi, eğitimden geçti
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Eyl 2019 / Pzt 13:55
/ 1.265 Kez Okundu
| |

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), Oylat bölgesi ormanlık alanda düzenlenen arazi eğitiminden geçti. 18 kişilik ekip, gösterdikleri performansla dosta güven verdi.

İnegöl’de olası afete karşı müdahale için gönüllü bireyler tarafından kurulan ve sadece şehrimizde değil civar bölgelerde de faaliyetlerde bulunan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), gönüllü üyelerin kondisyonunu düşürmeme ve gelişimlerini sürdürmeleri adına belirli aralıklarla gerçekleştirdiği eğitimlerini Oylat bölgesinde yapılan eğitimlerle sürdürdü.
 
Tamamı gönüllü bireylerden oluşan ekip, 8 Eylül Pazar günü sabah erken saatlerde Oylat bölgesine ulaştı. 18 kişini katıldığı eğitimde; Arazi Arama, Calaska sistemi, İstasyon kurma, İple iniş çalışması, Uçurumdan sedyeyle yaralı çıkarma, Enkaz müdahale çalışması ve İlk yardım önemli müdahaleler konularında eğitimler aldı. Ormanlık alanda ve kayalıklarda yapılan eğitimlerde, İNDAK ekibinin başarılı performansı dikkat çekti. Zorlu alanlarda gösterilen üstün performans, İNDAK yöneticilerini de memnun etti.
 
Yapılan arazi arama eğitimine ilişkin açıklamalarda bulunan İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, “Ekibimizin her an göreve hazır kalabilmesi, kondisyonunun düşmemesi ve her geçen gün gelişimlerini arttırmak adına düzenlediğimiz eğitimlerimizden birini daha tamamladık. Bugün 18 kişilik ekibimizle Oylat bölgesinde ormanlık ve kayalık bölgelerde arazi arama eğitimi gerçekleştirdik. Zorlu parkurlarda başarılı bir eğitim oldu. Amacımız şehrimizde ve bölgemizde oluşabilecek herhangi bir doğal afet veya arama kurtarmaya ihtiyaç duyulacak durumlarda, gönüllü ekiplerimizle ilçe halkının yanında yer almak. Bunu yaparken de profesyonel bir şekilde gerçekleştirmek. Bugün de gördük ki İNDAK her geçen gün kendini geliştiriyor. Ben hem ekibimize hem de eğitimlerimizi veren değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.