191 berber ve kuaför bayram öncesi mercek altına alındı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
191 berber ve kuaför bayram öncesi mercek altına alındı
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Haz 2024 / Sal 14:14
1 dk okuma / 2.586 Kez Okundu
| |

Kurban Bayramı öncesinde yoğunluğun arttığı işletmeleri denetleyen İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 191 berber ve kuaför salonunu mercek altına aldı.

 

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını koruma amacıyla 7/24 çalışarak, bayram öncesi işyerlerinde denetimlerini sıklaştırdı. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte özellikle yoğunluk yaşanan berber ve kuaför salonlarına yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda 191 işletme kontrol edilirken, 4 işyerine çeşitli nedenlerden dolayı idari yaptırım uygulandı.

191 BERBER VE KUAFÖR DENETLENDİ

Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetim faaliyetlerinin detaylarına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurban Bayramı öncesi Zabıta Müdürlüğü olarak berber ve kuaför işyerlerine yönelik denetim faaliyeti icra edilmiştir. İlçemiz genelinde faaliyet gösteren 191 işyerine yönelik denetimlerde; işyeri açma ve çalışma ruhsatı, fiyat tarifesi, işyeri genel temizliği, kullanılan makine ve ekipman temizliği gibi konularda gerekli kontroller yapılmıştır. Aykırılık tespit edilen 4 işyerine farklı konularda idari yaptırım uygulanmıştır."

HALK SAĞLIĞINI KORUMA AMACI

Zabıta Müdürlüğü, bayram döneminde artan yoğunluk nedeniyle halk sağlığını koruma adına denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, işyerlerinin ruhsat durumu, hijyen koşulları ve fiyat tarifeleri gibi birçok husus titizlikle kontrol edildi. Bu kapsamda, kurallara uymayan işyerlerine gerekli cezai işlemler uygulandı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Yıllık denetim programı çerçevesinde farklı iş kollarına yönelik denetim faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, "Halkımızın sağlığı ve güvenliği için denetimlerimizi sürdüreceğiz. Her iş kolunda olduğu gibi berber ve kuaför salonlarında da standartlara uygun hizmet verilmesi için çalışmalarımız devam edecek," ifadelerini kullandı.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.