2 bin 744 öğrenci sınavda ter dökecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2 bin 744 öğrenci sınavda ter dökecek
11 Nis 2018 / Çar 17:51
/ 3.160 Kez Okundu
| |

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin 14-15 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 2017-2018 Bahar Dönemi Ara Sınavında İnegöl’de 2 bin 744 öğrenci ter dökecek.

İnegöl İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı, Açık Öğretim Fakültesi İnegöl Koordinatörü Doç. Dr. Orhan Bozkurt, Cumartesi ve Pazar günü yapılan Açık öğretim Güz dönemi final sınavlarının sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Sınavlar, 7 sınav merkezinde 14 Nisan Cumartesi saat 09.30 ve 14.00 ve 15 Nisan Pazar 2018 saat 09.30 ve 14.00 olmak üzere 4 oturumda gerçekleşecek.

7 OKULDA

İnegöl İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı, Açık Öğretim Fakültesi İnegöl Koordinatörü Doç. Dr. Orhan Bozkurt, 2 bin 727 normal, 17 özel (engelli) öğrenci olmak üzere 2 bin 744 öğrencinin sınava katılacağını belirterek, İnegöl İşletme Fakültesi, İnegöl Meslek Yüksekokulu, Yunus Emre Lisesi, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, İnegöl Anadolu İmamhatip Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi  ve Turgutalp Anadolu Lisesinde sınavların yapılacağını aktardı.

SINAVA GİRİŞ BELGELERİ VE SINAV EVRAKI

Bozkurt şöyle bilgi verdi; “Sınav Giriş Belgesi; adayın kimlik bilgilerini, (varsa) fotoğrafını, sınavın içeriğini, merkezini, binasını, tarihini vb. bilgilerini gösteren belgedir. Aday, sınav türüne bağlı olarak bu belgeyi ‘Kılavuz’da veya duyurularda belirtildiği şekilde sağlamakla yükümlüdür. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi; fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge bu amaçla kullanılabilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.”.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Aşağıdaki durumlarda adayın sınavı geçersiz sayılır: Sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, ‘Sınava getirilmesi yasak olan nesneler’i yanında bulundurmak, sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,  cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak. Aksi belirtilmedikçe resmî kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek. Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu hâlde sınava katılıp cevap kâğıdında işaretleme yapmak. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. Kopya çekmek, kopya vermek ya da kopya çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunmak. Sınav evrakına zarar vermek. Kendisi yerine başka birini sınava sokmak veya başka bir adayın yerine sınava girmek.”.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.