2 bin  adet hediye kitap
 :
/ 1.329 Kez Okundu
| |

İnegöl’deki 2 İmam Hatip Lisesi ve 4 İmam Hatip Ortaokulunda toplam 3 bin 500 civarın da öğrencinin eğitim gördüğü, bu okulların dört tanesi yeni kurulduğu için bir takım eksik ve sıkıntıları bulunduğu belirtildi.

Bu İmam Hatip Okullarının Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve Aile Birliği Başkanlarından bir komisyon  oluşturulduğu, İmam Hatip Lisesinde öğretmenlik yapan A.Vasih Duran ile Avukat Nihat Arslan’ın  birlikte okullar arası koordinasyon görevi yaparak, söz konusu okulların maddi ve manevi sorunlarının, idarecilerle masaya yatırıldığı ve çözümler bulmaya çalışıldığı bildirildi.

Komisyondan yapılan açıklamada, “Kasım ayı başında yaptığımız toplantıda en büyük ihtiyaç olarak kitap ve kütüphane eksiği gündeme gelmişti. Bu yıl eğitim öğretime açılan 4 İmam Hatip Ortaokulumuzda hiç kütüphane yok, İmam Hatip Liselerindeki  kütüphanelerinde yenilenmesi ve takviye edilmesi gerektiğine karar verilmişti. Okumayan ve düşünmeyen insanların bu ülkeye ve bu topluma ciddi katma değer üretemeyeceği kanaatindeyiz. Bu doğrultuda başlatılan çalışma kapsamında,  okul idarecileri ve öğretmenlerimizin de tavsiyeleriyle yaklaşık iki bin civarında kitap temin ettik. İçerisinde dini kaynak eserlerin yanında, yerli ve yabancı klasikler, roman, hikaye ve kültürel kitaplardan oluşan çok zengin ve çeşitli eserler bulunuyor” denildi.

Yaklaşık 20 bin TL maliyetli kitapların 2 Lise ve 4 Ortaokul olmak üzere toplam 6 İmam Hatip Okuluna paylaştırıldığı bildirilen açıklamada şöyle denildi;  “Her zaman olduğu gibi mezunlarımızı ve bu okullarla gönül verenleri destek olmaya çağırıyoruz. Bu topluma ve bu topraklara aşık, sorumlu, duyarlı ve bilinçli gençlerin yetişmesi için herkesin el birlik olması gerektiğine inanıyoruz. Çabalarımız bunun içindir. On beş yıla yakın  bir zaman kesintiye uğratılmış İmam Hatiplere itibarını geri veren sayın Başbakanımız başta olmak üzere, destek veren tüm siyasi partilere ve vekillere, yerelde destek olan Bursa  Milletvekili Hüseyin Şahin’e, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’e ve Şube Müdürlerine, Beldiye Başkanımız  Alinur Aktaş başta olmak üzere tüm mezunlarımıza ve sevenlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.