2. El Oto Pazarı Yeniden Mer-Pa’da Kurulacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2. El Oto Pazarı Yeniden Mer-Pa’da Kurulacak
07 Şub 2017 / Sal 15:11
/ 1.187 Kez Okundu
| |

Mer-Pa Pazar yerinin yıkılmasının ardından Kültür Park içerisinde açık alanda kurulmaya başlayan 2. El oto pazarı, bu hafta itibariyle yeniden Mer-Pa’da kurulmaya başlayacak.

İnegöl’de 2014 yılı Aralık ayında yaşanan yoğun kar yağışı sonucunda çatısı çöken Mer-Pa Pazar yeri, 2016 yılında yeniden yapılarak hizmete girmişti. Pazar yerinin yapım sürecinde farklı alanlarda kurulmak durumunda kalan pazarlar da yeni kapalı Pazar alanında kurulmaya başladı. Bu hafta itibariyle 2. El Oto Pazarının da yeniden Mer-Pa’da kurulmaya başlayacağı açıklandı.

2. EL OTO PAZARI 11 ŞUBAT’TA MER-PA’DA
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantıda konuya ilişkin bir açıklama yaparak kararı kamuoyuna duyurdu. Açıklamasına İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak başlayan Aktaş, “Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir Belediye olarak, halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehirlerin birbiriyle yarıştığı ve marka değerleriyle öne çıktığı günümüzde İnegöl’ümüzün sahip olduğu değerleriyle adından daha fazla söz ettirmesi için bugüne kadar birçok ilki hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlayışla çıktığımız yolda esnafımızın daha rahat ortamda kaliteli hizmet vermesini, vatandaşlarımızın daha rahat, daha nezih ortamda hizmet almasını sağlamak amacıyla 2008 yılında Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımızı halkımızın hizmetine sunmuştuk. Ancak bildiğiniz gibi Pazar alanımızda 31 Aralık 2014 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir çökme yaşanmıştı. Yaşanan bu talihsiz olaya esnafımız kadar bizler de üzüldük ancak can kaybının olmaması da en büyük tesellimiz oldu. Bu olayın akabinde gerek yetkililerle gerekse esnaf odalarımızla bir dizi görüşmeler yaparak hem yeni bir pazar alanı oluşturulması hem de esnafımızın yaralarının bir an önce sarılmasını sağlamaya çalıştık. Yeni Pazar alanının yapılması için başlatılan çalışmalardan dolayı Mer-pa içerisinde sergi açamayan Cum-pa Esnafımız, bu süreçte Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde Nikah Salonu ve Modef Fuarcılık alanı üzerinde halkımıza hizmet vermişti. Geçtiğimiz kasım ayında yeni pazaryerimizin hizmete açılmasından sonra ise bildiğiniz üzere Tuhafiye pazarımız Mer-pa içerisinde kurulmaya başladı. 2.el oto pazarımız da Hikmet Şahin Kültürpark içerisindeki aynı alanda Cumartesi günleri halkımıza hizmet vermeye devam etti. Gerekli plan ve koordinasyonun sağlanmasından sonra 11 Şubat 2017 Cumartesi gününden itibaren 2. El oto pazarımız da artık Mer-pa içerisinde kurulacak” dedi.

Aktaş, bu konuda Oto Galericiler Sitesi Yönetimi ile gerekli yazışmalarda bulunularak yeni düzenleme hakkında üyelerine bilgilendirme yapmalarını istendiklerini de ifade ederek “Aynı zamanda 2.el oto Pazarı esnafına da konu hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Merkez Pazaryeri, Köylü Pazarı ve Katlı Otopark projesinin tamamlanmasının ardından hem Tuhafiye Pazarı esnafımızın hem de 2. El Oto Pazarını kullanan esnaf ile vatandaşlarımızın yer konusunda yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Son olarak bu hafta Mer-pa dediğimiz Merkez Pazar alanımızda kurulacak 2. el oto pazarının şimdiden ilçemize ve Pazar esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

inegolonline.com/ haber_diger/5376_11486468349.jpg" style="height:300px; width:450px" />


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.