2 yaşındaki çocukları yanlış tedavi sonucu sakat kaldı.

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2 yaşındaki çocukları yanlış tedavi sonucu sakat kaldı.
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Oca 2020 / Paz 12:59
/ 9.260 Kez Okundu
| |

İnegöllü çiftin 2 yaşındaki çocuklarının İstanbul’da özel bir hastanede yanlış tedavi sonrası sakat kaldı. Aile Cumhurbaşkanından destek bekliyor.

İnegöl’de genç çiftin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Güney bebek, kalp rahatsızlığı nedeniyle sevk edildiği İstanbul’daki özel bir hastanede iddiaya göre yanlış tedavi nedeniyle sakat kaldı. Genç çift özel hastaneye dava açmaya hazırlanırken,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım bekliyor. Tedavi nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan ve evini satarak sahibi olduğu evde kiracı olmak zorunda kalan aile, hayırseverlerden de destek istiyor.

ÖNCE BURSA’YA, SONRA İSTANBUL’A SEVK EDİLDİ

İnegöl’ün Esentepe Mahallesinde ikamet eden 27 yaşındaki Şaban ve 28 yaşındaki Dilan Karaoğul çiftinin, 2018 yılında dünyaya gelen Güney’e doktorlar doğumun ardından kalp rahatsızlığı teşhisi koydu. Kalbinde 3 adet delik bulunan Güney bebek, önce Bursa’ya ardından ise İstanbul’da özel bir hastaneye sevk edildi.

YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDI!

İstanbul’daki özel hastanede tedavisini sürdüren Güney bebeğe iddiaya göre burada yanlış tedavi uygulandı. Bacağına takılan serumun damar yerine derisine takılması nedeniyle Güney bebeğin, sol bacağı sakat kaldı. 

DAVA AÇACAKLAR

Tedavi süreci uzadıkça beslenme ve solunum yetisini de kaybeden Güney bebeğin ailesi özel hastaneye dava açmaya hazırlanıyor. 

SAHİBİ OLDUĞU EVİN KİRACISI OLDU
Baba Şaban Karaoğul, 2 yıl süren tedaviler boyunca yaklaşık 300 bin TL harcadı. Evini satan ve daha sonra aynı evinde kiracı olmak zorunda kalan Karaoğul, çocuğunun tedavisi ile ilgilenmesi gerektiği için işsiz kaldı.

CUMHURBAŞKANINDAN VE SAĞLIK BAKANINDAN YARDIM İSTİYOR

Şaban ve Dilan Karaoğul çifti mağdur olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Böyle çocukları kurtarsınlar, Cumhurbaşkanımızdan adalet, Sağlık Bakanımızdan destek bekliyoruz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.