2 yıldır tarlalarını sulayamıyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2 yıldır tarlalarını sulayamıyorlar
28 Tem, 2016 / Per 14:27
/ 493 Kez Okundu
| |

Çevre yolu yakınında bulunan su pompasına abonelik alamayan Hocaköy’lü çiftçiler, 2 yıldır arazilerini sulayamadıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Hocaköy, İsaören ve Çayyaka’daki arazilerin sulanması için kullanılan su pompasına 10 bin 300 liralık abonelik ücreti nedeniyle elektrik aboneliği alamayan çiftçiler zor durumda kaldı. Arazilerini sulayamayan çiftçiler yetkililerden yardım istedi.

TÜM KURUMLARA DİLEKÇE VERDİK AMA…

Köylülerin tarlalarını sulayamadığını söyleyen Hocaköy Sulama Kooperatifi Başkanı Salih Yalçın, “Tarlalarımızı sulayamadığımız için para toplayamıyoruz. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Ne İlçe Tarım nede Ziraat Odası bizimle ilgilenmiyor. Vatandaşım malı yanıyor. Biz kullandığımız elektrik tutarını ödüyoruz ancak abonelik parası almadan elektrik vermiyorlar. Biz her faturada abone parasını taksitle ödemek istiyoruz ama kabul etmiyorlar. Bizim önümüzü açanda yok. 10 bin 300 liralık UEDAŞ’a abone ücreti ödememiz gerekiyor. Bizim elektrik borcumuz yok. Ama abonelik almak için kooperatifimizin parası yok. Arazilerimiz yanıyor. Geçen yıldan beri tüm kurumlara dilekçe verdik ama kimse ilgilenip sormadı. Hepsi kurumunda oturuyor. 2 bin 300 metre uzaklığa buradan su basıyoruz ve Hocaköy, İsaören ve Çayyaka’lı çiftçilere buradan su veriyoruz. Bin 800 dönüm arazinin sulanması için bu pompanın açılması lazım” dedi.

BABASULTAN BİZİ ES GEÇTİ

Hocaköy çiftçilerinden Selim İnci ise arazilerini 2 yıldır sulayamadıklarını söyleyerek, “Yetkililer hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Bir çare istiyoruz. Arazi ve bahçelerimiz yanıyor. Faydalanamıyoruz sulama sisteminden. Maddi olmasa bile bize yol göstermeleri gerekiyor. Ayrıca Babasultan sulama kanalından gelen sulama sistemi Hocaköy’ü es geçti. Bize Babasultan suyundan verseler bu sisteme de ihtiyacımız kalmayacak. Yetkililerden sorunumuzun çözülmesi için yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.