2 yıllık emek Kent Müzesi'nde sergilenmeye başlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2 yıllık emek Kent Müzesi
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Tem, 2024 / Sal 14:53
2 dk okuma / 667 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediyesi'nin İNESMEK kursları kapsamında düzenlediği ve Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen 'Mühre' isimli tezhip sanatı sergisi, İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonu'nda törenle açıldı.

Kültür Bakanlığı Tezhip Sanatçısı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Elçisi Esra Gürler ve 18 kursiyeri tarafından 2 yılda hazırlanan 52 eser, 06 Temmuz'a kadar izlenime açık olacak.

Serginin açılışı, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar, İnegöl Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve davetlilerin katılımıyla bugün saat 14.00'te gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar, İnegöl'ün sanat ve sanatçılar şehri olarak bilindiğini vurgulayarak, yerel yönetimlerin hem şehri imar eden projelere hem de ruhları besleyen sanata önem verdiklerini belirtti.

Emin Dündar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Tezhip sanatı, geleneksel Türk süsleme sanatlarından biridir ve zevk ile zarafetin eserlere yansıtıldığı bir sanattır. İNESMEK kurslarımız kapsamında düzenlediğimiz Tezhip Kursumuz, Kültür Bakanlığı Tezhip Sanatçısı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Elçisi Esra Gürler hocamız tarafından yürütülmektedir. 2 yıl önce bu sanatla tanışan 18 öğrencimiz, hocamızın rehberliğinde önemli ilerlemeler kaydettiler. Bugün açılışını yaptığımız sergimizde, 2 yıl süren çalışmaların sonucunda ortaya çıkan 52 nadide eseri sergiliyoruz. Kursiyerlerimiz, haftada 3 gün, günlük 6 saat olmak üzere toplamda 504 saatlik bir eğitim aldılar. Bu özverili çalışmalar sonucunda böylesine değerli eserler ortaya koydular. Tüm kursiyerlerimizi ve hocamızı tebrik ediyorum. Sergimiz 06 Temmuz'a kadar açık kalacak. Tüm İnegöl halkını sergimizi gezmeye davet ediyorum."

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile serginin resmi açılışı yapıldı. Davetliler, sergi salonunda tezhip eserlerini ilgiyle incelediler.

Bu sergi, geleneksel Türk süsleme sanatının nadide örneklerini sunarak, ziyaretçilerine sanatsal bir ziyafet vaat ediyor. İnegöl Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen bu etkinlik, sanatseverleri ve halkı bir araya getirmeyi hedefliyor.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.