20 Yıl Sonra Yeniden İnegöl’de

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Yıl Sonra Yeniden İnegöl’de
31 May 2016 / Sal 15:56
/ 3.108 Kez Okundu
| |

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 1994-1996 yılları arasında hakim olarak görev yaptığı İnegöl’ü 20 yıl sonra ziyaret etti.

Bursa’da düzenlenecek program öncesi İnegöl’e gelen Cirit’e Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Abdullah Arslan’da eşlik etti.

ARKADAŞINI ZİYARET ETTİ

Eski arkadaşı Hasan Alemdar’ın sahip olduğu Mobilya Firması Livello Mobilyayı ziyaret eden Cirit, daha sonra bir köftecide öğle yemeği yedi.

İNEGÖL ÇOK DEĞİŞMİŞ

Yemek sonrası gazetecilere açıklama yapan Cirit, 20 yıl önce İnegöl'de hakimlik görevi yaptığını söyleyerek, “İstihdam ve Katma değer bakımından İnegöl bir çok ilden daha önde. İnegöl'ün tabiatı da doğası da ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Bizde burada görev yaptık. Vazifemizi yerine getirmeye çalıştık. Aradan 22 yıl sonra Yargıtay Başkanı olarak geldim. Güzel anılarla ayrıldık buradan. Veda yemeğimde burada olmuştu. Oradan Kadıköy'e tayin olmuştum. Kadıköy'den Üsküdar, Yargıtay ondan sonra Başkanlığa atandım. İnegöl inanılmaz değişmiş. O tarihte 100 bin nüfusu vardı. Biz 3 hakim bakıyorduk davalara. Şuanda 16 hakim ve 250 bin nüfusu varmış. Organize Sanayi Bölgesi 1 taneydi. Şimdi 4'e çıkmış. Yani hem istihdamı meydana getirme hem katma değeri meydana getirme noktasında ülkemize katkı sağlama noktasında İnegöl birçok vilayetten çok daha önde. Burada olmaktan çok mutluluk duydum." İfadelerini kullandı.

ADLİYEMİZİN SINIF ATLAMASINI İSTEDİK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yemek Yargıtay Başkanını İnegöl’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, “Kendisi burada 20 yıl önce görev yaptı. Başkanlığa seçildiğinde bizzat arayıp tebrik etmiştim. Başkanımızın İnegöl’de görev yaparak bu makama gelmesi bizi mutlu etti. Kendisine İnegöl Adliyemizin bazı sorunlarını anlattık ve yardımcı olmasın ı istedik. Adliyemizin 2. Sınıftan 1. Sınıfa yükseltilmesi talebinde bulunduk,” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş Cirit ve yanındaki heyete tablolar hediye etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.