2012’den beri yeni bina yapılamadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2012’den beri yeni bina yapılamadı
12 Ara 2018 / Çar 19:10
/ 10.323 Kez Okundu
| |

İlçe halkının huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz demeden çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hizmet binaları eski ve dökülüyor. Yıllardır çözüm bekleyen binalarla alakalı geçici değil, kalıcı çözüm yapılması gerekiyor. Bunun için yeni bina şart.

İnegöl, deprem riski yüksek yerlerin başında gelirken; gözler eski kurum binalarına çevrildi. Kentteki İlçe Emniyet Müdürlüğü binaları göz ardı edilirken; eski ve dökülen binalarda emniyet ekipleri ilçe halkının huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz demeden çalışıyor.

Binalara birçok kez tadilat yapılarak müdahale edilse de binalar eski görüntüsünü kaybetmiyor. Alanyurt’un belde olduğu dönemde Belediye hizmet binası olarak kullanılan bina 2009 yılında Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmişti. Fatih camii mevkiindeki mevcut Emniyet Müdürlüğü binası ise geçtiğimiz yıl güçlendirme çalışmaları kapsamında dış cephesi yenilenmişti. Yaklaşık 400 emniyet mensubunun hizmet verdiği Emniyet Merkezi Binası ve Alanyurt karakol binalarındaki gözle görülen çatlaklar endişeye düşürüyor.

YENİ BİNA NE ZAMAN YAPILACAK?

Yıllardan bu yana da yeni Emniyet Binasının yapılması ile alakalı da son dokunuş yapılmadı. 2012 yılından bu yana yeni emniyet binası projesi üzerinde çalışmalar yapılırken, yapılan tüm adımlara rağmen yeni bina ile alakalı son dokunuş halen yapılmadı. Mevcut binaların dayanıksız olmasında dolayı olası bir facianın yaşanmaması için yeni bina çalışmaların acilen başlatılması elzem oldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.