3 İş Yerini Soydu Kameralara Yakalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
3 İş Yerini Soydu Kameralara Yakalandı
 :
/ 2.792 Kez Okundu
| |

Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde aynı gece 3 işyerine giren hırsız, işyerlerinden yaklaşık bin TL’yi dakikalar içerisinde çalıp kayıplara karıştı. Hırsızlık anları kameralara da saniye saniye yansıdı.

Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde aynı gece 3 işyerine giren hırsız, işyerlerinden yaklaşık bin TL’yi dakikalar içerisinde çalıp kayıplara karıştı. Hırsızlık anları kameralara da saniye saniye yansıdı.
 
İnegöl’de yaşanan hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. İsmi ve kimliği henüz belirlenemeyen hırsız, önceki gece saat gece 01.00 ile 02.00 arasında Mahmut Esatbey Caddesi üzerindeki 3 işyerinin kapısını tornavida ile açıp içeri girerek işyerlerinin kasalarını boşalttı. Güvenlik kameralarından kaçamayan hırsızın bulunması için çalışma başlatıldı.
İŞYERLERİNİN KAPILARINI TORNAVİDA İLE AÇTI
Edinilen bilgiye göre, şapka takarak yüzünü gizlemeye çalışan kimliği belirsiz hırsız, ilk olarak Mahmut Esatbey Caddesi üzerinde saat 01.00 sıralarında tarım ürünlerinin satıldığı bir işyerine girdi. Kapıyı tornavida yardımıyla açan hırsız, işyerinin yazar kasasındaki 30-40 lira civarındaki bozuk parayı alıp kayıplara karıştı. Aynı hırsızın, Caddede Atatürk Bulvarı istikametine doğru ilerlediği çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Aradan bir süre geçtikten sonra bu kez Karadeniz Ekmek Fırını tarafından gelirken yine kameralara yakalanan acemi hırsız, bu defa dönerciyi gözüne kestirdi. Yine kapıyı tornavida ile açan hırsız, işyerinin kasasındaki 20-30 lira kadar bozuk parayı alıp çıktı. Sadece birkaç dakikada işyerlerinin kapılarını açıp kasaları boşaltan hırsız, saat tam 02.01’de bu defa cadde üzerindeki manavın kapısında kameralara takıldı. Manavın kapısını da tornavida ile açan hırsız, içeri girip önce eline bir poşet aldı, daha sonra da paraların bulunduğu çekmeceye ilerleyip bozuk paraları ve diğer paraları aldı. İçeride 3-4 dakikada kadar oyalanan hırsız, geldiği kapıdan çıkıp uzaklaştı.
Sabah 06.00 sıralarında işyerine gelen manav Uğur Has, kapının açık olduğunu görünce hemen kasaya koştu. 300 lira kadar paranın olmadığını gören Uğur Has, durumu polise bildirdi. Emniyet ekipleri güvenlik kameralarını inceleyince gerçek ortaya çıktı. Diğer işyeri sahipleri de işyerlerine geldiklerinde hırsız girdiğini gördü. Emniyet ekipleri bölgedeki tüm kameraları inceleyip yüzünü saklamaya bile uğraşmayan cüretkar hırsızın yakalanması için çalışma başlattı. 
DAHA ÖNCE DE KOMŞU İŞYERLERİNE GİRMİŞTİ
İşyerine hırsız giren manav Uğur Has, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sabah 06.00’da işyerimize geldiğimizde kapıyı açık gördük. Kasaya baktığımızda paranın yerinde olmadığını gördük. Yaklaşık 250-300 lira kadar kaybımız var. Sonra hemen polisi aradık. Emniyet ekipleri kameraları incelediler. Daha önce de komşu işyerlerimize hırsız girmişti. Dün gece de 3 işyerine birden aynı kişi girmiş. Hırsız içeride 4 dakika kadar oyalanmış, bozuk paralarla diğer paraları almış.”
1 HAFTA ÖNCE DE HIRSIZ GİRDİ
Döner dükkanının sahibi Hanefi Çelik ise, “Sabah komşular telefonla aradı beni, öyle fark ettik. Gece gelip kapıyı zorlayıp girmişler içeri. Geçtiğimiz hafta da hırsız girmişti. Biz önemseyip polisi aramadık. Kasadaki bozuk paraları falan almışlardı. Bu hafta da yine aynısını yapmışlar. 20-30 lira kadar bozuk para vardı. Sefer Tası Derneği’nin yardım kutusu vardı, onu da almışlar. Onun içerisinde de 200-300 lira para vardı. Bu defa şikayetçi olduk. Komşulara da girmişler” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.