30 bin TL değerindeki altınların sahibini dedektif gibi iz sürerek buldular

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Kas 2019 / Sal 08:23
/ 10.906 Kez Okundu
| |

Temmuz ayında İnegöl’de otelde konaklayan Erdal Tekin ve ailesi yaklaşık 30 bin TL değerindeki altınları otel odasında unuttu. 1 ay sonra odada altınları bulan otel yetkilileri dedektif gibi iz sürerek altınların sahibini bularak, sahibine teslim etti.

Hollanda’da yaşayan Erdal Tekin ailesiyle birlikte Temmuz ayında Türkiye’ye tatile geldi.
İstanbul’da bir süre kalan Erdal Tekin, daha sonra memleketi Uşak’a giderken  eşi Gülşen Tekin Özer ve çocukları Meva, Mürevva ve Erva ile İnegöl’deki otelde kaldı.
 
Otelde 2 gün konaklayan Tekin ailesi, otelden ayrıldı. Otelden çıkarken kasaya koydukları altınları unutan Erdal Tekin, 6 haftalık tatilinin ardından ailesiyle birlikte Hollanda’ya geri döndü.
 
Tekin, 6 hafta sonra altınlarının kaybolduğunun farkına vardı. Otel görevlileri ise altınların otelde unutulduğunu odada kalan İbrahim Ethem Tekeli isimli müşteriden öğrendi.
 
Söz konusu odada kalan müşterileri araştıran görevliler, 1 ay boyunca altınların sahibini aradı. Altınların içinde bulunan yüzüğün içerisinde yazan isimden yola çıkan görevliler sosyal medya üzerinden altınların sahibine ulaşmaya çalıştı.
 
1 ay boyunca süren arama çalışmaları sonuç verdi ve altınların sahibine ulaşıldı. Whatsapp üzerinden Erdal Tekin ile irtibata geçen otel görevlileri gurbetçi vatandaşı İnegöl’e davet ederek altınlarını teslim etti.
 
Bu örnek davranışla otel odasında unuttuğu altınlara 3 ay sonra kavuşan Erdal Tekin, bu davranışından dolayı otel görevlilerine teşekkür etti.
 
Komşusundaki Eve hırsız girdiği için yaklaşık 30 bin TL değerindeki altınları yanında taşıdığını aktaran Tekin, “Temmuz ayında eşim ve 3 çocuğumla birlikte tatil için Türkiye’ye geldik. Memleketimiz Uşak’a giderken İnegöl’deki otelde kaldık. Yanımızdaki altınları ise odadaki güvenlik kasasına koyduk. 2 gün konakladıktan sonra otelden ayrılırken kasaya koyduğum altınları unuttum. Tatilimizin ardından Hollanda’ya döndüğümüzde altınların kaybolduğunu fark ettim. Altınların içinde benim için manevi değeri olan bilezik ve yüzükler de vardı. 1 ay sonra otel görevlileri benimle sosyal medya üzerinden irtibata geçti ve altınları otel odasında unuttuğumu söyledi. Hollanda’dan gelerek altınları teslim aldım. Bu örnek davranışından dolayı otel görevlilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi.
 
Yüzüğün içinde yazan isimden altınların sahibini belirlediklerini ifade eden Park Otelin Genel Müdür Yardımcısı Emrullah Şentürk, otellerinin odasında müşteri tarafından unutulan altınları sahibini sosyal medya üzerinden bulduklarını söyledi.


Parasını kaybeden Erdal Tekin


Park Otel Genel Müdür Yardımcısı Emrullah Şentürk



 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.