4 Büyük Araçla Yola Devam

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
4 Büyük Araçla Yola Devam
 :
/ 3.946 Kez Okundu
| |

“Alanyurt, Akhisar ve TOKİ bölgesindeki yoğunluğu rahatlatmayı planlıyoruz”

İnegöl şehir merkezindeki toplu taşıma araçlarını 2009 yılında İnegöl Belediyesi olarak tek çatı altında birleştirdiklerini, ardından ise 9 Mayıs 2010 tarihinde de elektronik bilet sistemine geçildiğini bildiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  bu uygulama ile 108 adet toplu taşıma otobüsünde nakit para ve biletli sistemin ortadan kalktığını, vatandaşlar için daha kolay bir sistem olan Kartlı Sistemin devreye alındığını söyledi.
İnegöl’de yapılan bu sürecin hiç de kolay geçmediğine dikkat çeken Başkan Alinur Aktaş,  “O zamanlar çok eleştirildik. Alışılmış metodun dışına çıkmak o kadar da kolay olmuyor. Fakat sonrasında sistem çalışmaya başlayınca, her kesimin memnuniyetine şahit olduk” dedi.
2009 yılında İnegöl şehir içi ulaşımı sağlayan toplu ulaşım araçlarının tek çatı altında toplanmasıyla beraber kent içi ulaşımda mevcut cadde ve sokakların dizayn edilmesi, yıllık, aylık, haftalık, günlük ve saatlik yolcu kapasitesine göre duraklandırılması ve bu bağlamda insanların daha rahat ortamlarda taşınmaları noktasında da modern araçlarla donatılmasını gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş,  “Hatta her aracımızda bulunan kamera sistemiyle de sürekli denetim yapıyor, vatandaşlardan gelen şikayetleri, kayıtları izleyerek değerlendiriyor, gerekli müdahale ve yaptırımları yapıyoruz. Vatandaşlarımıza çağdaş, sağlıklı, ekonomik ve konforlu ulaşım olanakları sunmak adına 4 adet 9,5 metre boyunda 70 kişi taşıma kapasiteli araçları filomuza katarak, Alanyurt, Akhisar ve TOKİ bölgelerinde sabah ve akşam saatlerinde yoğun olan trafiği rahatlatmayı planlıyoruz. Bilindiği üzere daha önceleri sıkışıklığın yaşandığı bu bölgelerde, vatandaşlarımız özellikle sabah ve akşam yoğunluklarında mağduriyet yaşıyorlardı. Bunu sonlandırmak adına soruna ivedi müdahale olarak, bu bölgelerde araçların sefer sayılarını arttırmıştık.  Şimdi ise kalıcı çözüm olması adına 4 yeni konforlu ve büyük araçlarla bu problemi kökten çözüme kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.
Yeni alınan 4 adet toplu taşıma aracının 1 Eylül 2013 tarihi itibarı ile bu bölgelerde seferlere başlayacağını kaydeden Aktaş,  yeni araçların sabah ve akşam saatlerinde yoğun olan yolcu trafiğini ciddi anlamda rahatlatacağını ifade ederek, yeni araçların İnegöl’e, özellikle de söz konusu bölgelere hayırlı olmasını temenni etti.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.