4 Haziran’da yolcu otobüsleri yola çıkıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
4 Haziran’da yolcu otobüsleri yola çıkıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
26 May 2020 / Sal 14:51
/ 22.002 Kez Okundu
| |

Şehirler arası seyahat 4 Haziran’da sona eriyor. İnegöl Seyahat dahil, bir çok seyahat firması 4 Haziran’da yola çıkacaklarını açıkladı.

Aylardır birçok il arasında şehirler arası ulaşım yasağı uygulanıyor. İlk olarak 31 il için uygulanan yasak kapsamında seyahat etmek izne bağlanmıştı. Ancak normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte seyahat yasakları kademeli olarak azaltılmaya başlandı. Son olarak 65 yaş üstüne de seyahat izni verildi.
15 il için alınan karara göre, şehirler arası seyahat yasağı, 3 Haziran Çarşamba saat 24:00'e kadar sürecek. Genelge ile büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak'a kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00'a kadar geçici süreyle durdurulmuştu.

İNEGÖL SEYEHAT DUYURDU
İnegöl Seyahat’tan yapılan duyuruda  “Mola bitti, sonunda kavuşuyoruz. 4 Haziran’da yola çıkıyor” ifadeleri yer aldı.


4 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
Ülkemizin önde gelen otobüs firmaları otobüs seferlerinin başlayacağı tarihi 'Mola bitti' diyerek duyurdu. Pamukkale, Metro Turizm, Ulusoy gibi otobüs firmaları 4 Haziran itibariyla seferlerin başlayacağını açıkladı.

HES KODU NASIL ALINIR? HES KODU NE İŞE YARAR?
 
Otobüs bileti satın alırken seyahat yasağına tabii olan şehirler için kesinlikle 'seyahat izin belgesi' alınması söz konusu.
HES kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında, vatandaşların şehirler arası yolculuklarında, kurum ziyaretlerinde ya da bireysel iletişim gerektiren kamusal alanlarda Kovid-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşmasına ve salgının takibine yarayan bir uygulama olacak.
 
HES KODU NE İŞE YARAR?
 
Kod, öncelikle seyahatlerde kullanılacak. Vatandaşlar, tüm ulaşım süreçlerinde Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması üzerinden ya da kısa mesaj yoluyla HES kodu alacak. HES kodu, bilet alınırken ilgili seyahat firması ile paylaşılacak, böylece tüm yolcuların Kovid-19 riski taşıyıp taşımadığı sorgulanabilecek ve riskli kişilerin seyahati onaylanmayacak.
 
Uygulama öncelikle seyahatlerde kullanılmaya başlansa da kısa süre içerisinde iş yerleri, muayenehaneler, kurum ziyaretleri gibi birçok alanda yaygınlaştırılacak.


 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.