4 kişinin hayatını kaybettiği TIR faciasında cezalar belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
4 kişinin hayatını kaybettiği TIR faciasında cezalar belli oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Mar 2024 / Cmt 13:19
/ 10.655 Kez Okundu
| |

Bursa'da 12 Mart 2021'de meydana gelen tır kazasında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi yaralanmıştı. Kazaya karışan tır sürücüsü ve lojistik firması yetkililerine 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 10'ar yıl hapis cezası verildi.

KAZADA NELER OLDU?
Faruk E. yönetimindeki tır, İnegöl istikametinden gelip, Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde kontrolden çıkarak 22 araca çarpmıştı. Kazada 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 22 kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan 2 kişi İnegöllü olduğu ortaya çıkmıştı.

BİLİRKİŞİ RAPORU NE DİYOR?
Bilirkişi raporunda, tır sürücüsünün kaza anında 101 kilometre hızla seyrettiği ve takografa müdahale edildiği belirtildi. Ayrıca, sürücünün yasal sürüş süresini de 1 saat 10 dakika aştığı kaydedildi.

SANIKLARA VERİLEN CEZA

Tır şoförü Faruk E., lojistik firması başşoförü Murat A., tır ve dorsenin sahipleri Selim A.P. ve Yaşam P., "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GEREKÇELİ KARARDA NELER VAR?
Gerekçeli kararda, sanıkların "eşit derecede asli kusurlu" olduğu ve kazayla 4 kişinin ölümüne, 22 kişinin yaralanmasına yol açarak "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma" suçunu işledikleri belirtildi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde 12 Mart 2021'de Faruk E. yönetimindeki 06 CHS 523 çekici ve 18 AAJ 361 dorse plakalı tırın 22 araca çarptığı kazada, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan tır sürücüsü Faruk E., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Tır şoförü ve lojistik firma yetkililerinin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın 29 Şubat'ta görülen karar duruşmasında, sanıklar Faruk E., Murat A., Selim A.P. ve Yaşam P., "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan onar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.