49 Yıllık Simitçi Şahin Amca, Emekli Oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
49 Yıllık Simitçi Şahin Amca, Emekli Oldu
 :
/ 1.200 Kez Okundu
| |

Uzun yıllar ilçemizde simitçilik yapan ve bu mesleğin ilçemizdeki en tecrübelisi olan Şahin Özdemir, dün ilk emeklilik maaşını aldı. Simitçilik yaparak isteğe bağlı sigortasını yatığını belirten Özdemir, artık emekli olduğunu fakat mesleğini yapmaya devam edeceğini ifade etti.

İlçemizde 49 senedir simitçilik yapan Şahin Özdemir, isteğe bağlı sigortasını yatırarak emekli oldu. İlk emeklilik maaşını dün alan Özdemir, mutlu olduğunu ifade ederek mesleğine devam edeceğini söyledi.

 

9 YAŞINDA BAŞLADIM

Simitçiliğe erken yaşta başladığını ifade eden Şahin Özdemir, “Babam simitçilik yapıyordu. Sonra bende simitçilik yapmak istedim. 9 Yaşında başladım. Babam beni okula göndermek istiyordu ama ben gitmek istemedim. Çünkü simit satarak para kazanıyordum ve bu bana çok tatlı geliyordu. Sürekli okuldan kaçıp simit satmaya gidiyordum. Bu böyle devam edince babam da bir şey demedi ve bende simitçiliğe devam ettim” dedi.

 

MESLEK BABAMDAN BANA KALDI

Daha önce babasının simitçilik yaptığını ifade eden Özdemir, “ Babam 50 yaşında simit satmaya başlamıştı. Yaklaşık 72 yaşına kadar yani 22 sene simitçilik yaptı. Babam cebimize elimizi attığımızda paramız olsun isterdi. Meslek babamdan bana kaldı diyebilirim” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL DIŞINDA DA SİMİTÇİLİK YAPTIM

Sadece İnegöl’de değil başka İnegöl dışında da simitçilik yaptığını ifade eden Şahin Özdemir, “İnegöl’de simit satışları çok iyi gidiyordu. Fethiye’ye gittim birde orda simit satmak istedim. Ama fazla kalamadım. Çünkü orda simitçilik namına fazla bir şey yok. Satışlar da olmadı. Bende tekrar İnegöl’e geri döndüm. Burada tekrar simit satmaya devam ettim. Çok şükür çalışana Allah veriyor” ifadelerini kullandı.

 

HİÇBİR OLUMSUZLUK İLE KARŞILAŞMADIM

İnegöl’de eskiden geceleri de satış yaptığını ifade eden Şahin Özdemir, “Eskiden geceleri de simit satardım. Geceleri simit satarken hiçbir olumsuzluk ile karşılaşmadım. Ama şimdi yaşımda ilerledi ve geceleri simit satmıyorum. Aslında birazda korkuyorum. Eskiden böyle değildi ama şimdi insanlardan korkuyorum” dedi.

 

49 YILDIR SİMİTÇİYİM

İnegöl’de 49 yıldır simitçilik yaptığını ifade eden Şahin Özdemir, “İnegöl’de en eski simitçi benim olduğumu söylerler. Çünkü 9 yaşından beri simitçilik yapıyorum. İnsanların çoğu da beni tanıyor. 49 yıldır bir fiil bu mesleği yaptım. Başka mesleğim yok. İnegöl’de en eski benim” şeklinde konuştu.

 

BİR TANIDIK SİGORTAMI YATIRMAMI İSTEDİ VE EMEKLİ OLDUM

Emekli olabilmesi için bir tanıdığının önerisi ile isteğe bağlı sigortasını yaptıran Özdemir, şu ifadeleri kullandı: Simitçilik yaparken insanı aklına emekli olmak gelmiyor. Bir tanıdığım bana eğer sigortamı yatırırsam bir gün bunun karşılığını alacağımı söyledi. Bende onun söylediklerini yerine getirdim. İsteğe bağlı sigortamı yaptım ve emekli oldum. Bana bu öneriyi yapan ağabeyime de hediyesini aldım zaten. Allah razı olsun.

 

BEKÂRIM AMA EMEKLİ OLDUM ŞİMDİ EVLENEBİLİRİM

Hiç evlenmediğini ve bekâr olduğunu ifade eden Şahin Özdemir, şu ifadelerle konuşmalarını sonlandırdı: Benim çoluk çocuk yok. Daha evlenmedim. Ağabeyim kız kaçırdı. Sonra babam hastalandı ona baktım. Annem hastalandı ona baktım. Zaten simitçilik yapıyordum öyle şeye vaktim de olmadı desem yeridir. Bekârım ama artık emekli oldum şimdi nasip olursa evlenebilirim. Şimdi artık bir dayanağım var.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.