5. Yüz Nakli İnegöllü Recep Serte Yapılacak!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
5. Yüz Nakli İnegöllü Recep Serte Yapılacak!
 :
/ 3.289 Kez Okundu
| |

Bursanın İnegöl ilçesinde dönerci ustalığı yapan 26 yaşındaki Recep Sert, 6 yıl önce elindeki tüfeğin ateş alması sonucu çenesinden yaralandı.

İnegöl'de  dönerci ustalığı yapan 26 yaşındaki Recep Sert, 6 yıl önce elindeki tüfeğin ateş alması sonucu çenesinden yaralandı. Kaldırıldığı hastanede 28 gün yoğun bakımda kalan Sert, çenesinin üçte ikisini, 12 dişini, burnunu ve sol gözünü kaybetti.
 
Sıvı ve mama türü gıdalarla beslenen, konuşmakta güçlük çeken Sert, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin yaptığı yüz nakillerinin ardından kente gelerek yüz nakli başvurusunda bulundu. 1 yıl önce Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşen Sert, nakil listesinde yerini aldı. Bu akşam saatlerinde karayolu ile Muğla'ya giden Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibini bekleyen Recep Sert'e yüz nakli için hazırlıklar başladı.
 
Türkiye'nin 5'inci yüz naklinin yapılacağı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hazırlık çalışmaları sürdürülüyor. Muğla'nın Ula ilçesinde tatildeyken boğulma tehlikesi geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüzünün nakledileceği 27 yaşındaki Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi. 
 
İzmir'den aktarmalı olarak uçakla Antalya Havalimanı'na gelen ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ekibi tarafından havalimanında karşılanan Sert, hastaneye getirildi. 
 
Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, Muğla Yücelen Hastanesine gelerek yüzün alınması için operasyona başladı.
 
Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın diğer organlarının kulanılamayacak pozisyonda olduğu, sadece yüzünün alınacağı öğrenildi
 
 
 
 
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.