52 Bin Öğrenciyi Temsil Edecekler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
52 Bin Öğrenciyi Temsil Edecekler
06 Kas 2015 / Cum 15:58
/ 1.221 Kez Okundu
| |

İnegöl’de 52 bin öğrenciyi temsil edecek olan öğrenci temsilcisi, bugün 12 aday arasında yapılan oylama ile belirlendi.

İnegöl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi bugün saat 10.00’da Vehbi Koç ilköğretim okulu konferans salonunda gerçekleşti. Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Akaltun nezaretinde gerçekleşen seçimde Okul Başkanları Bursa’da kendilerin temsil edecek 3 öğrenciyi belirledi. Seçime aday olan 12 öğrenciden 3’ü Bursa İl Öğrenci Meclisinde İnegöl’ü temsil etme hakkı kazandı.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Öğrenci seçimleri öncesi açıklamalarda bulunan Fuat Akaltun; “Demokrasi eğitim ve okul meclisleri projesi 2003-2004 eğitim öğretim yılında başladı. Projenin amacı gelecek nesillerin demokrasi bilincinin daha yüksek seviyede olması,iletişim sağlayabilme, başkalarının düşüncelerine ve görüşlerine saygı duymaktır. Bu projede öğrenciler tüm bunları uygulayarak yapmakta ve geleceğe hazırlanmaktadır. Bugün yapacağımız seçimde en yüksek oy alan 3 kişi belirlenecek ve bu 3 kişi Bursada yapılacak olan toplantılarda ilçemizde ki öğrencileri temsil edecektir.Bursada da bir seçim olacak ve orada seçilen öğrencide Ankara da İlimizi temsil edecek.Bugün burada 92 tane öğrencimiz var. 92 öğrencimizin her biri bir okulu temsil etmektedir. Aday olmak isteyen öğrencilerimiz birazdan çıkıp bu kürsüde konuşma yapacaklar ve bu öğrencileri aday olmayan okul başkanlarımız seçecektir.Biz konuşma yapmaları için kendilerine belirli bir süre vereceğiz.Ben şimdiden seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

KIYASIYA MÜCADELE

Konuşmanın ardından yine öğrencilerden oluşan seçim öncesi divan heyetinin kurulumu ardından, gerçekleşen seçimde 12 aday içerisinden en yüksek oyu alan 3 kişi belirlendi. İmam Hatip Lisesinden Beytullah Gümüş, 39 oy ile İnegöl Öğrenci Meclis Başkanlığına seçildi. 20’şer oy alarak kıyasıya mücadele eden Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Çelik ile Turgutalp Anadolu Lisesi Öğrencisi Burak Şener de başkan yardımcılığı görevlerine seçildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.