55 yaş üstü ne zaman aşı olacak?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
55 yaş üstü ne zaman aşı olacak?
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Nis 2021 / Sal 14:44
/ 8.324 Kez Okundu
| |

55 yaş ne zaman aşı olacak? 55 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? soruları merak edilen konular arasında yer alıyor. 1 Şubat 2021 tarihinde 70 yaş üstünün aşılanmasının ardından 12 Şubat 2021 tarihiyle birlikte 65 yaş üstü vatandaşların aşılama işleminin yapılacağını duyurulmuştu. Son olarak 60 yaş üstü aşılanmasının başlamasının ardından bir sonraki kategori olan 55 yaş üstü merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı aşı takvimi 2021: MHRS ile aşı randevusu alma... 55 yaş ne zaman aşı olacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs aşı takviminin yayımlanmasının ardından belirli yaşlar için çalışmalar başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 55 yaş üstü ve son olarak 55 yaş üstü kişilerin aşılama süreci hakkında bilgi verdi. Bakan Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 55 yaş üstü vatandaşların Cuma gününden itibaren aşı olmak için sisteme tanımlanacağını duyurdu. 55 yaş ne zaman aşı olacak? 55 yaş üstü aşılama başladı mı, ne zaman başlayacak?

55 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile aşı sıralaması belli oldu. Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek belirlenen Kovid-19 aşısı uygulanacak meslek grupları da açıklandı.

Buna göre, aşılamanın birinci aşamasının A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor.

Birinci aşamanın B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor.

İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor. Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor:

"Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri),gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.),taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar"

Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.