8 yılda tablo değişti, Bursa’nın tüm fuarlarına talibiz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
8 yılda tablo değişti, Bursa’nın tüm fuarlarına talibiz
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Mar 2022 / Pzt 16:03
/ 2.066 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban Bursa’da ki tüm fuarlara talip olduklarını ifade ederken, akıllara 8 yıl önce dönemin valisi Münir Karaloğlu’nun fuarı Bursa’da yaptırma düşüncesi geldi.

2014 yılının Kasım ayında gerçekleşen MODEF EXPO fuarında dönemin Bursa Valisi Münir Karaloğlu yeni fuar yerinin Bursa-İnegöl arasında olması gerektiğini vurgulayarak  “Senede iki fuar için 100 bin metrekarelik alan kapatamazsınız. Ama Bursa fuarcılığı için Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO, İnegöl Belediyesi, İTSO, Mobilyacılar Odası işbirliği ile yılda 15-20 ihtisas fuarının yapıldığı Türkiye’de örnek bir fuar alanı yapabiliriz” diyerek tartışmaların fitilini ateşlemişti.
O gün Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun söylemleri İnegöl’de büyük tepki çekmişti.

BURSA’NIN FUARLARINI İNEGÖL’DE YAPALIM
Aradan geçen 8 yılın ardından İnegöl’de bugün açılışı gerçekleşen MODEF EXPO fuarının açılış programında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise Bursa’nun tüm fuarlarına talip olduklarını ifade ederek “Şehrimizde turizm ve tarım da yapmak istiyoruz ama bu şehir ticaret şehri. “Büyükşehir bütün şehir” diyerek Bursa’nın tüm fuarlarına talibiz. Fuar dediğinizde şehirde tüm esnaflar ve ticaret hareketleniyor.” Dedi.

FUAR BİLMECESİ
Öte yandan İnegöl’de fuar bilmecesi devam ediyor. Bursa – Ankara karayolu 105 ada diye tabir edilen bölgede fuar yapımı için girişimler yapılmıştı. Bu girişimler sonuçsuz kalınca Hamzabey bölgesinde bulunan Mobilya İhtisas OSB’nin içinde bir fuar alanı yapılacağı açıklanmıştı. Fuar alanının ne zaman yapılacağı ile alakalı bilinmezlikler ise devam ediyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.