85 yaşındaki Meliha ninenin yaşam mücadelesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eyl 2019 / Per 08:20
/ 13.936 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı Yiğitköy’de yaşayan 85 yaşındaki Meliha Karalar yıkılmak üzere olan evinde tek başına yaşam mücadelesi veriyor.

İnegöl’e bağlı Yiğitköy’de ikamet eden 85 yaşındaki Meliha Karalar’ın yıkılmak üzere olan evindeki yaşam mücadelesi yürekleri burkuyor.
Derme çatma evde tek başına yaşayan Meliha Karalar 17 sene önce eşini kaybetti. Tek başına evde kalan Meliha Karalar’ın evi yıkılma riski olduğu için, yıkım kararı çıktı.

Geçtiğimiz seneye kadar kömür yardımında bulunan Meliha Karalar’a bu sene kömür yardımı yapılmaması nedeniyle zor durumda kaldı.

KÖMÜR YARDIMI İSTİYOR

85 yaşındaki Meliha Karalar yetkililerden kömür yardımı istediğini belirterek “Başkalarının daha eski evleri var benim evimi neden yıkıyorlar. Ben evimi bırakmam neden bırakayım evimi. Ben bu yaşa kadar bu evde kaldım. İhtiyaçlarımız kendi giderebiliyorum, emekleyerek gidip yemeğimi yapabiliyorum. Küçük bir ocağım var orada 2 kaşık yemek yapıyorum. Bu sene kömür yardımı vermediler bana kestiler yardımı. Ne yapacağımı bende bilmiyorum, kömür yardımı istiyorum kaymakamlıktan belediyeden.” Dedi.

ÖNCELİKLE EV YAPILMASI LAZIM

Yiğitköy Mahallesi Muhtarı Ertan Sakin “Jandarma geldi buraya yıkım kararı çıktı dedi. Bu evde durulmaz dedi, durulmaması gerekir dedi. Ben hayırsever bir arkadaşımla görüştüm isterseniz buraya bir ev yaparım dedi. Bir oda bir mutfak yaparım dedi. Şimdi evin bahçesine yapacağız ama sonra kaçak yapı deyip gelip yıkmalarından korkuyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizden bir destek bekliyoruz.  Bu teyzenin hali belli, durduğu yerin hali belli.  Artık bunu nasıl yaparız bilmiyorum ama öyle ama böyle biz buraya bu evi yapacağız. Bu sene kömür yardımı çıkmadı. Bu yüzden ben teyzemizi sosyal yardımlaşmaya götürdüm, kömürümüz bitti dediler, yapacağımız bir şey yok dediler. Öncelikle teyzemize ev lazım bir kar yağdığında bu ev göçer.”









Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.