A101’de tasarruf kararına işçilerden tepki: Bu saatlerde üşümeyin!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
A101’de tasarruf kararına işçilerden tepki: Bu saatlerde üşümeyin!
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Oca 2022 / Cmt 20:50
/ 12.796 Kez Okundu
| |

Fatura giderlerinin artmasıyla A101 market zinciri, tasarruf kararlarını açıkladı. İş yerlerinde ısıtıcıların kullanılmasını engelleyen uygulamaya işçiler tepki gösterdi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Market zinciri A101, bölge sorumluları aracılığıyla marketlere gönderdiği mailde bir dizi tasarrufa gidildiğini belirtti. Trabzon'da A101'in şubelerinden birinde yaklaşık 10 yıldır çalışan bir işçi, "tasarruf" adı altında klimaların çalıştırılmasının engellendiğini söyledi.

 

İşçiler, havaların soğumasıyla ısınmanın temel ihtiyaç olduğunu ifade ederek marketlerdeki dolapların havayı daha çok soğuttuğunu ve ellerinde soğuk kesikleri olduğunu anlattı.

 

İKİ SAAT ÖNCE ISINMA ARAÇLARININ KAPANMASI İSTENDİ

 

A101, aldığı genel kararla saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında elektriğin pahalı olması nedeniyle ısıtıcı ve klima gibi materyallerin kullanımını yasakladı. Uygulamaya tepki gösteren bir A101 işçisi, soğuktan ellerinde kesikler olduğunu belirterek, "Özellikle bu saatler arasında üşümeyin diyorlar" diye tepki gösterdi. Alınan kararlar arasında mağaza kapatılmadan iki saat önce de ısınma araçlarının kapalı olması gerektiği de yer aldı. Bunun yanında elektrikli ısınma aracının çok elektrik tüketmesi nedeniyle kullanılmaması istendi. Enerji tasarrufları kapsamında alınan bir diğer tedbir ise fazla aydınlatma lambalarının azaltılması oldu.

 

A101 işçisi, soğuktan ellerinde kesikler oluştuğunu söyledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.