AB Projesiyle İnegöl’e Okul

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AB Projesiyle İnegöl’e  Okul
12 Şub 2018 / Pzt 19:06
/ 707 Kez Okundu
| |

Avrupa Birliği’nden sağlanan kaynakla, Suriyeli çocukların eğitim imkânlarına erişebilmesi ve eğitim altyapısının geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında 1’i İnegöl’e olmak üzere Bursa’da okul yaptırılacak.

Avrupa Birliği FRIT fonu çerçevesinde Dünya Bankası desteği, AFAD koordinasyonu ve Millî Eğim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen ‘Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi’ projesinin bilgilendirme toplantısı Bursa’da yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger yaptığı açıklamada;

AB Mali Yatırımlar kapsamında yapılan Eğitim Alt Yapısının Güçlendirilmesi Projesi ile köklü medeniyetimizin mimarları tarafından bize miras bırakılan ve kardeşlik ilkesi ile kuvvetlenen birlikteliğimizin, bu eğitim yuvalarımız aracılığıyla devam ettirilmesi sağlanacaktır. Sarsılmaz bir kardeşlik bağıyla hem geçici koruma altındaki kardeşlerimizin evlatlarını hem de kendi evlatlarımızı birlikte eğitim görebileceği bu okullarımız vasıtasıyla tarihi ve sağlam bağlar üzerinde yetiştirmek istiyoruz.”

 

“İlimizde bugün 18 bin 489 Suriyeli öğrencimiz Türk öğrencilerle aynı hizmeti alarak eğitim-öğretim görmektedir. Onlarla bir komşuluk hukukumuz var, Suriyeli öğrencilerimizi öteleyen, örseleyen ve kenara iten bir anlayıştan -gururla söylüyorum ki-Türk Milleti olarak hep uzak durduk.”

“Bu proje kapsamında 6 ilçemizde (Gemlik, Osmangazi, Mudanya, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Yıldırım) yapılacak olan 10 okulumuzla Bursa eğitimine toplam 248 derslik daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okullarda Suriyeli misafirlerimizle ülkemiz çocukları aynı sınıf ve sıralarda eğitim alacaklardır. Bu bağlamda projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve siz değerli katılımcılara Bursa maarif camiası adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Bursa’da; devam eden projeler ve deprem riski nedeniyle boşaltılan okullar dahil olmak üzere 2500’e yakın dersliğin 2019-2020 eğitim yılına kadar tamamlanacağını belirtti.  Sadece birkaç okulda arsa problemi nedeniyle tekli eğitime geçişin bir süre daha uzayabileceğini belirtti.

 

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.