Abdurrahman Dilipak İnegöllülere Seslendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Abdurrahman Dilipak İnegöllülere Seslendi
28 Tem, 2016 / Per 14:33
/ 339 Kez Okundu
| |

Darbe girişimine karşı belediye meydanında sürdürülen demokrasi nöbetinde ilçe halkıyla buluşan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Türk halkının darbecilere karşı direnişinin sadece Türkiye değil, İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olduğunu söyledi.

İnegöl Belediyesi’nin darbe girişimine karşı sürdürülen demokrasi nöbetlerinde ilçe halkı için düzenlediği programlar sürüyor. Demokrasi nöbetlerinin 12. gecesinde İnegöl’ün konuğu gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak oldu. Dilipak, İnegöllülere 15 Temmuz darbe girişimi ve arkasında yatan gerçekleri anlatarak asıl büyük tehlikenin paralel yapının dini de ele geçirmek istemesi olduğuna dikkat çekti.

ALLAH BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ ARTTIRSIN
Programın başlangıcında ilçe halkına yönelik konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Birbirimizi ne kadar özlemişiz. 12. Nöbetimizi tutuyoruz. Bu güne kadar A partisinden Z partisine varana kadar bütün temsilcilerimizle beraber demokrasi nöbetimizi tutuyoruz. Birlik ve beraberliğimizi ifade eden duruşumuzu ortaya koyuyoruz. Allah birlik ve beraberliğimiz artırsın. Ülkemize bayrağımıza olan bağlılığımızın bir ifadesi olsun inşallah” dedi.

“SİZ TARİHİN YAŞAYAN ŞAHİTLERİSİNİZ”
Başkan Aktaş’ın konuşmasının ardından Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak sahneye çıktı. 15 Temmuz gecesi yaşananları ve darbe girişiminin perde arkasını anlatan Dilipak, “Söylediğiniz veya söylemediğiniz her sözden hesaba çekileceksiniz. Bu dünyada tek bir gerçek var; imtihan oluyorsunuz. Allah sizi mallarınız, canlarınız ve sevdiklerinizle imtihan edecektir. Siz bir imtihandasınız. Bu dünyada yaptıklarınızla veya yapmadıklarınızla ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyacaksınız, ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyacaksınız. Siz bu gün buradasınız. Siz tarihin yaşayan şahitleriniz. Torunlarınıza anlatacak çok hikayeleriniz olacak. Çocuklarınız sizinle övünecekler. Belki onları bir dünya savaşının içinden kurtarıyorsunuz” dedi.

SADECE DEVLETİ DEĞİL, DİNİ DE İSTİYOR
Meselenin sadece bir darbeyi önlemek olmadığına da vurgu yapan Dilipak, “Herkes paralel devletten söz ediyor. Asıl büyük tehlike paralel dindir. İslam’ın özüne dokunacaklardı. Sizin üzerinizden size örnek göstererek, dünyada İslami hareketliliği ele geçirmeye çalışıyorlar. Bu adam sadece devleti istemiyordu, dini de istiyor. Kendini Mesih gibi gösteriyormuş. Siz Şii-Sünni kavgasının eşiğinden dönüyorsunuz. Ülkemiz Suriyelileştirilecekti. Bir bölünmenin eşiğine gelmiştik” diye konuştu.

FETÖ ÇETESİ BU DARBE PLANINDA SADECE BİR MAŞA OLDU
FETÖ çetesinin çeyrek asırdır bu darbeye hazırlandığının da altını çizen Dilipak, “Milyarlarca paralar harcadılar. Ama Allah’ın desteği ile sizin şu dirilişinizle kapitalizm, emperyalizm ilk kez planladığı bir darbe de başarısızlığa mahkum oluyor. Siz bu gün Amerika’sı, İsrail’i, Nato’suyla, Avrupa’sıyla 7 düvelin planladığı emperyalizm karanlık oyununu bozdunuz. Ne mutlu size. Fetö çetesi bu darbe planında sadece bir maşa oldu. Ucuz bir figüran, sıradan bir taşerondu. Yunanistan’a kaçan helikopterin içinde CIA’nin operasyonu yöneten Şeyhi de vardı. Yunanistan’a teslim olmadan önce sınırı geçer geçmez indiler ve Amerikan ajanını orada bıraktılar. Sandığınızdan daha büyük bir iş başardınız. Bu tehlikeli bir oyundu” şeklinde konuştu.

SİZ BÜTÜN İSLAM ÜMMETİNİN KURTULUŞUNA VESİLE OLDUNUZ
Türkiye ele geçmiş olsaydı arkasından Müslümanların topluca yaşadıkları 110 ülkeye yönelik senaryoların gündeme geleceğini ifade eden Dilipak, şöyle konuştu: “BOP’u yeniden ihya edeceklerdi. İlk etapta 22 ülkenin rejimini, sınırlarını ve iktidar yapılarını yeniden düzenleyeceklerdi. Siz sadece Türkiye’yi kurtarmadınız. İktidarınızı kurtarmadınız. Siz bütün İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile oldunuz. Siz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetisiniz. Bütün insanlığın hayrına olmayan bir çözüm önerisi bizim önerimiz olmayacak. Biz yeryüzünde adalet istiyoruz. Barış istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Herkesin inandığı gibi yaşadığı, düşündüğünü özgürce ifade edebildiği, malı, canı, namusu, aklı, inancı, nesli özgür olan bir dünya istiyoruz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.