Acil serviste hasta yoğunluğu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Acil serviste hasta yoğunluğu
30 Ağu 2017 / Çar 16:30
/ 3.944 Kez Okundu
| |

10 günlük bayram tatili boyunca hastanelerde sadece acil servisler açık. Poliklinikler kapalı. Acil serviste çalışan sağlık görevlileri oluşan aşırı iş yükünden şikayetçi.

Uzun bayram tatilinin başlamasıyla birlikte iki gündür sosyal medyada ve forumlarda bu konu konuşuluyor: Poliklinikler kapalı, hastanelerin acil servislerinde hem hastalar, hem de tıp personeli yoğunluktan dolayı mağdur oluyor.

Twitter'da trend olan #acilleryukaltindaeziliyor hashtag'inin yanı sıra, Ekşi Sözlük'te de konu hakkında çok sayıda yorum yapıldı. Uzun süren nöbetini bitiren acil servis personeli isyan ederken İnegöl’de ise acil serviste hasta giriş sayıları bin 800 sayısına gelmiş durumda.

Bazı kullanıcılar ise durumu acil olmayan hastaların da acil servisi kullandığını, örneğin Almanya'ya göre Türkiye'de acile gitme oranının neredeyse 3 kat olduğunu yazdı.

Acil Tıp Derneği Başkanı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldıray Çete ise uzun tatillerde acil servis çalışanlarının yükünün arttığını belirterek, "Borsa bile 10 gün tatile girmedi, ama sağlık hizmetinde sadece acil servisler açık" ifadesini kullandı.

9 ile 10 günlük tatillerin sağlık hizmetinde aksamalara neden olduğunu aktaran Prof. Dr. Çete, "Bunlardan bir tanesi kronik hastalığı olanlar. Bunlar maalesef kontrol muayenelerine gidemiyor. Raporlu ilaç kullanan bireylerimiz raporları bittiğinde, tatil boyunca yenileyemiyorlar. Ciddi tıbbi sorunlarla karşılaşıyorlar. Poliklinikler 9- 10 gün boyunca kapalı. Birinci basamak sağlık hizmetleri kapalı. Bu sürede sağlık hizmetine erişimin tek kapısı acil servisler. Bu da zaten fazla olan hasta yükünü inanılmaz sayıda artırıyor" diye konuştu.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.