Acil serviste yoğunluk %20 arttı önemli uyarı geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Acil serviste yoğunluk %20 arttı önemli uyarı geldi
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Oca 2024 / Per 13:22
/ 6.756 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirterek, 'Geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz' dedi.

Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.
Koca, kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmekte olduğunu belirterek, "Bu artışlar, ülkemize mahsus değil. Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde. Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için, endişe edilecek bir durum yok" diye konuştu.

Koca, acile başvurularda da artış yaşandığını belirterek, "Geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık grip yani influenza, sonra RSV ve covid görülmektedir" dedi.

"BU GRUPLAR DİKKAT ETMELİ"
Koca, soğuk algınlığı, nezle kaynaklı şikâyetler karşısında normalde davranılması gerektiğini belirterek, "Eğer şikâyetler uzun süre devam ediyorsa öncelikle aile hekimine başvurmamız gerekir. Önemli bir nokta daha var: Kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü büyüklerimiz, 2 yaşın altındaki yavrularımız üst solunum yolu enfeksiyonlarından fazlaca etkilenebilir. Bu sebeple, gecikmeden acil servislerimize başvurulması önem arz eder" diye konuştu.
 
YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 72
Hastanelerde servis yatağı doluluk oranın yüzde ortalama yüzde 65 olduğuna dikkat çeken Koca, "Yani servis yataklarında bir sorunumuz yok. Yoğun bakım yataklarında ise doluluk oranı yaklaşık yüzde 72. Yani geçen yıla göre bir miktar artış var" şeklinde konuştu.
Koca, İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83 olduğunu belirterek, "İstanbul'daki bu artıştan dolayı yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.