'Adabeyan' adı altında gelen kimlik avı dolandırıcılığı mesajlarına dikkat!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
'Adabeyan' adı altında gelen kimlik avı dolandırıcılığı mesajlarına dikkat!
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Kas 2023 / Per 09:49
1 dk okuma / 13.013 Kez Okundu
| |

Son günlerde pek çok kişiye 'Adabeyan' adı altında kargo takip numarası içeren mesajlar gönderiliyor. Bu mesajlar, kimlik avı dolandırıcılığı amaçlı olduğu için kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.

Kimlik avı dolandırıcılığı, kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde, sahte bir web sitesine veya uygulamaya yönlendirilmek için kullanıcılara bir bağlantı gönderilir. Kullanıcılar bu bağlantıya tıkladığında, kişisel bilgilerini girmeleri istenir. Bu bilgiler, dolandırıcılar tarafından daha sonra kötü amaçlı olarak kullanılabilir.

"Adabeyan" adı altında gelen mesajlarda, kullanıcılara bir kargo takip numarası gönderiliyor. Bu takip numarasını kullanarak, kullanıcıların sahte bir web sitesine yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu web sitesinde, kullanıcılardan kişisel bilgileri (ad, soyad, e-posta adresi, telefon numarası vb.) isteniyor.
Bu mesajlar, herkese aynı takip numarasını gönderdiği için gerçek bir kargo gönderimi ile ilgili olmadığı anlaşılıyor. Bu nedenle, bu mesajlara karşı dikkatli olunması ve linke tıklanmaması gerekiyor.

Eğer linke tıklandıysa ya da yönlendirilen işlemler yapıldıysa, cihazınızda virüs veya güvenlik taraması yapılması öneriliyor. Ayrıca, kişisel bilgilerinizin güvenliğinden endişe duyuyorsanız, bankanızla iletişime geçmeniz de faydalı olabilir.
Kimlik avı dolandırıcılığından korunmak için yapılması gerekenler:

  • Bilinmeyen kişilerden gelen mesajlara dikkat edin ve linklere tıklamayın.
  • Gerçek bir web sitesine yönlendirildiğinizden emin olmak için web sitesinin adresini kontrol edin.
  • Web sitesinde kişisel bilgilerinizi girerken, bağlantının güvenli olduğundan emin olun.
  • Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra, web sitesinin güvenilir olduğundan emin olmak için SSL sertifikası olup olmadığını kontrol edin.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.