Adem Demirel’den Yavuz Uğurdağ’a Cevap

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 May 2017 / Çar 20:53
/ 36.828 Kez Okundu
| |

Geçtiğimiz günlerde İMOS başkanı Yavuz Uğurdağ yöneticileri göreve çağırırken, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel’den cevap geldi.

Geçtiğimiz günlerde Avarlar Kavşağında toplanan mobilyacılar, Avarlar kavşağının bitmemesinden dolayı tepki göstermişlerdi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İşlerin uzamasından dolayı bir çok esnaf ticari kayba uğruyor. Ben buradan sayın vekilimize, ilçe başkanımıza ve yönetimine, özellikle de Karayolları müdürüne seslenmek istiyorum. Artık bu çalışma çok uzamış durumda. Yan yolların bağlanması, kaldırım çalışmalarının hızlanması gerekiyor. 14 aydır burada eziyet çekiyoruz. Sadece eziyet çekmiyor, ticari kayba uğruyoruz. Bu İnegöl için çok önemli bir cadde" diye konuştu.

Yavuz Uğurdağ’ın yaptığı açıklama sonrası, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel çalışmaların neden durduğunu açıkladı.

Adem Demirel; Bursa-Ankara karayolu üzerinde kesintisiz ulaşım için inşa edilen, Avarlar köprülü kavşağı inşaatı, yaklaşık on dört ay önce başlamış olup, zeminin sağlam olmaması nedeni ile toprağa beton zerk edilerek zeminin sağlamlaştırılması yapılmıştır. Bu sebepten dolayı; hedeflenen proje bitiş tarihi uzamış ve projenin maliyetinde bir artış söz konusu olmuştur. Köprülü kavşağın hizmete girmesi gecikince, Ertuğrul Gazi caddesinde işyerleri bulunan mobilyacı esnafımız bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmiş ve haklı olarak serzenişte bulunmuşlardır. Öncelikle kavşağın ana kesimi olan Bursa – Eskişehir karayolu bitirilip hizmete açılmıştır. Yolun İnegöl'e ve mobilya sanayimize giriş çıkışlarının asfaltlanması, işaret ve yön levhalarının yapılması gerekmektedir.”

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

İhale tarihinin 16 Mayıs olduğunu belirten Demirel “Bütün bu olumsuzluklara rağmen bölgedeki esnafımızın daha fazla mağdur olmaması için Karayolları Bölge Müdürümüz Sn. Mehmet YAZICIOĞLU ile görüşmelerimiz devam etmekte olup, yan yolların ve tretuvar çalışmalarının tamamlanması için 16 Mayıs 2017 tarihinde ihaleye çıkılacaktır. Haziran ayı itibarı ile çalışmalar tekrar başlayacak ve eksiklerin giderilmesi sağlanacaktır.”

YAN YOLLAR ASFALTLANACAK

Diğer yandan; Büyükşehir Belediye başkanımız Sn. Recep ALTEPE ve İnegöl Belediye başkanımız Sn. Alinur AKTAŞ ile yaptığımız görüşmelerde de Orhaniye mezarlığının bulunduğu caddenin ve bağlantı yollarının yeniden asfaltlanarak ve şehir içi yön levhalarının yenilenerek, Ertuğrul Gazi Caddesi ve mobilya sanayimize ulaşımın kolaylıkla sağlanması temin edilecektir.

ANLAYIŞTAN DOLAYI TEŞEKKÜR

Bu ve diğer köprülü kavşakların yapılmasında, başta Bursa milletvekilimiz Sn. Hüseyin ŞAHİN olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ederim. Bu gecikmeden dolayı mağdur olan esnafımıza, bugüne kadar gösterdikleri hoşgörü ve anlayışlarından dolayı şükranlarımı sunarım. Saygılarımla.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.