Afad’dan Yangınzedelere 64 Bin Tl Yardım

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Afad’dan Yangınzedelere 64 Bin Tl Yardım
 :
/ 1.180 Kez Okundu
| |

Beylik Hanında meydana gelen yangında mağdur olan esnaflara, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) gönderilen 64 bin liralık yardım dün, Kaymakamlık Toplantı salonunda dağıtıldı.

İnegöl Kaymakam Ali Akça, 20 Ekim 2013 tarihinde Beylik Han’da yangın çıktığını belirterek, “Kaymakamlık olarak bizler, gerek milletvekilimiz, belediye ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve hayırseverler, bu yangından kaynaklanan mağduriyeti el birliğiyle asgariye indirmek için ciddi gayretler gösterdik. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak bir karar aldık. 17 kardeşimize, vakfın bir mevzuatı vardı, yardım ettik. Daha sonra bir organizasyon gerçekleşti. Ticaret ve Sanayi Odası, İnegölspor da var destek verenler arasında. İnegöl Müftülüğünü de bu işin içerisine dahil ettik. 111 bin lira da oradan toplandı. Biz sizin yaralarınızı sarmak için gayret ederken, milletvekilimiz bir açıklamada bulunmuştu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan da kaynak tahsis edilmesi için gayret gösterdi. 64 bin lirada hesaplarımıza geçirildi. Allah bir daha böyle bir yangın vermesin. Verirse de dayanışma duygumuzu eksik etmesin diyorum” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, esnaflara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Daha evvel Ayakkabıcılar Çarşısı yangınından ders almıştık. Orada müracaat konusunda gecikmemiz olmuştu. Aynı şey bir daha başımıza gelmesin diye inanın kaymakam bey 15 dakika sonra olay yerindeydi. Biz daha çok istemiştik, ama bütçenin imkanlarını da biliyoruz. Sağ olsunlar 64 bin lira gönderdiler. Kaymakamlık hesaplarına da geçti. Kaymakam bey bundan sonrasını mülki amirimiz olarak size paylaştıracak. 25’in üzerinde arkadaşımız zarar gördü” diye konuştu.
Vali Münir Karaloğlu’ndan da esnaflar için yardım istediklerini ifade eden Milletvekili Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız gelip ziyaret etti. Sayın valimle dün akşam konuştuk, Kaymakam beyle beraber. Kültür Bakanlığı’nın, emlak vergilerinden valilik nezdinde toplanan fonları var. Buradan da destek alacağız. Buranın tekrar hayata geçirilmesiyle ilgili ciddi bir çalışma var, ciddi bir emek var. Buranın tekrar eski hüviyetine kavuşması için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
AFAD’tan gönderilen 64 bin liralık yardım, 3 esnafın hakkından feragat etmesi üzerine 29 esnafa imza karşılığı kapalı zarf içerisinde dağıtıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.